Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto

esimies ja työntekijä teollisuus kypärät

Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon (entinen Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto) koulutus sopii tuotantoalojen työnjohto- tai esihenkilötehtävissä toimiville. Tutkinnon suoritettuasi osaat johtaa vastuualueesi henkilöstöä innostavasti ja osallistavasti sekä kehittää prosesseja jatkuvan parantamisen periaatteella. Lisäät osaamistasi kustannustietoisuudessa ja valmentavassa johtamisessa. Tutkinnon painopisteet ovat ihmisten johtamisessa ja prosessien kehittämisessä.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii tuotantoalojen työnjohto- tai esihenkilötehtävissä toimiville. Koulutuksesta hyötyvät työnjohdollisissa tehtävissä toimivat henkilöt, esimerkiksi työnjohtajat, palveluesihenkilöt tai muut, joilla on vastuualueellaan työnjohto-oikeus.

Tutkinnossa on mahdollista suuntautua esimerkiksi henkilöstön osaamisen kehittämiseen, kehittämisprojektin johtamiseen, kunnossapitotyön johtamiseen tai turvallisuusjohtamiseen tuotannollisessa ympäristössä.

Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi

  • osaat johtaa innostavasti vastuualueesi henkilöstöä
  • osaat johtaa ja kehittää vastuualueesi toimintaa
  • osaat toimia organisaatiosi turvallisuus- ja ympäristöalan ohjeiden mukaisesti
  • osaat kehittää omia esihenkilötaitojasi
  • omaat hyvät viestinnälliset valmiudet.

Etäinfot

Järjestämme jälleen syksyllä verkossa infotilaisuuksia, joihin voit tulla kyselemään ja kuulemaan lisätietoja Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon sisällöstä ja tutkinnon suorittamisesta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita - klikkaa vain alla olevaa linkkiä ja tule mukaan!

Torstai 15.8.2024 klo 8.30-9.00: Liity tapahtumaan tästä
Torstai 12.9.2024 klo 8.30-9.00: Liity tapahtumaan tästä
Torstai 17.10.2024 klo 8.30-9.00: Liity tapahtumaan tästä
Torstai 14.11.2024 klo 8.30-9.00: Liity tapahtumaan tästä
Torstai 12.12.2024 klo 8.30-9.00: Liity tapahtumaan tästä
 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 
Lue lisää eri koulutusmuodoista:

Tuotannon esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %) riippumatta koulutusmuodosta. Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä.

Opiskelijamaksu laskutetaan aina suoraan opiskelijalta. Työnantajalla on kuitenkin halutessaan mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje).​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksut:

  • pakollinen tutkinnon osa 90 euroa (alv 0 %)
  • valinnainen tutkinnon osa 55 euroa (alv 0 %).

Myös osatutkinnoissa opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa. Lue lisää tutkinnon osista täältä.

Asiantuntijat

Kari Tillanen

Kari Tillanen

kouluttaja, johtaminen ja yritystalous
Sari Herrala

Sari Herrala

koulutusasiantuntija, johtaminen, lean, laatu ja prosessi
Mikko Gerdt

Mikko Gerdt

kouluttaja, johtaminen ja palvelumuotoilu, JYEAT tuotevastaava

Inspiroidu

Blogi
Näitä tutkintoja ei voisi jatkossa suorittaa, jos henkilöllä on aikaisemmin suoritettu ammattitutkinto tai korkeakoulututkinto. Tämä kertoo siitä, ettei päättäjillä ole selkeää ymmärrystä tai halua ymmärtää päätösten vaikutuksista lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä.
Mikko Gerdt
Blogi
Fasilitoinnin tarkoituksena on auttaa, helpottaa ja tukea työyhteisön toimintaa erilaisissa muutostilanteissa. Se antaa työyhteisölle ja sen jäsenille suuntaa ja energiaa tekemiseen sekä merkitystä työhön. Fasilitointi ei ole pelkästään ryhmätehtävien teettämistä ja niiden läpikäyntiä.
Mikko Gerdt
Blogi
Tarve opintokokonaisuudelle nousi esiin, kun haastattelimme Taitotalon esihenkilötutkinnon suorittaneita. Johtamisen TaitoLABin tapaamisten aiheet on suunniteltu kattamaan kirjon ajankohtaisia ja merkityksellisiä aiheita, jotka ovat olennaisia esihenkilötehtävissä toimiville ja johtamistyötä harjoittaville ammattilaisille.
Blogi Kai Tolvanen
Lue lisää artikkeleita