Tutkinnon suorittamisen jälkeen

Tutkinnolla lisäät mahdollisuuksiasi työllistyä opiskelemasi alan tehtäviin

Työelämään

Yhteinen tavoitteemme on, että työllistyt opiskelemallesi alalle tutkinnon suorittamisen jälkeen. 

Jatko-opinnot Taitotalossa

Innostuitko osaamisesi kehittämisestä lisää? Voit syventää osaamistasi perustutkinnon jälkeen esimerkiksi ammattitutkinnolla tai erikoisammattitutkinnoilla. Tutustu myös Taitotalon ajankohtaisiin kursseihin ja seminaareihin, joilla voit päivittää osaamistasi.

Jatko-opinnot korkeakoulussa

Teemme yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja yliopiston kanssa.

Taitotalo tarjoaa tutkinto-opiskelijoilleen (perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto) ohjausta ja mahdollisuuksia jatkaa ammatillisista opinnoistaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Onko sinulla haaveena suorittaa korkeakoulututkinto, mutta kaipaat sen valintaan ja suoritusmahdollisuuksiin lisää ohjausta?

Saatat pohtia, onko sinulla opiskelutaitoja, joita korkeakoulussa tarvitaan ja haluaisit saada taitoihisi vahvistusta. Voit suorittaa ensin ammatillisen tutkinnon ja kerätä työkokemusta ja jatkaa vasta myöhemmin korkeakouluun. Olet ehkä kirjoittanut ylioppilaaksi ja vietät välivuotta etsien itsellesi työ- tai opiskelupaikkaa.

Ammatillisen tutkinnon suorittaminen on hyvä valinta, sillä se antaa sinulle käytännön osaamista ja arvokasta työkokemusta, joiden kehittämistä voit hyvin jatkaa korkeakoulussa.

Hakeutumalla Taitotaloon tutkinto-opiskelijaksi, saat ammatillisen tutkinnon lisäksi

  • hakeutumisvaiheessa tietoa siitä, mitä korkeakouluun tähtäävän opintopolun valinta voisi sinun kohdallasi tarkoittaa
  • henkilökohtaista ohjausta opintojesi alussa siitä, miten voit heti opintojesi alkuvaiheesta asti kehittää mahdollisuuksiasi päätä korkeakouluun ja siellä tarvittavia opiskeluvalmiuksia
  • opintojesi aikana tulevaan korkeakoulututkintotoiveesi valintaan ohjausta, jonka avulla tavoitteesi täsmentyy 
  • osallistua jatko-opintowebinaareihin, joissa saat yleistä ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa ja kuulet suomalaisten korkeakoulujen esittelyitä sekä Taitotalosta valmistuneiden opiskelijoiden tarinoita omista opintopoluistaan
  • kokeilla korkeakouluopintoja Taitotalon yhteistyöoppilaitosten sopimusten puitteissa ja sisällyttää suoritettuja opintoja ammatilliseen tutkintoosi ja nopeuttaa siten Taitotalon opintojesi etenemistä. Korkeakouluissa suoritetut opinnot odottavat sinua valmiina, kun hakeudut ja pääset sisään korkeakouluun.
  • valmistumisen lähestyessä henkilökohtaista ohjausta korkeakouluun hakeutumisessa ja hakuprosessiasi tuetaan korkeakouluhakuvaiheen aikana


Taitotalon yhteistyösopimuksia neuvotellaan jatkuvasti lisää. Tällä hetkellä yhteistyökumppaneina toimivat

 
Lue Taitotalon opiskelijatarinoita

Miia Arppe

i Kysy lisää

Miia Arppe

Opinto-ohjaaja / Taitotalosta korkeakouluun projektipäällikkö / Kouluttaja
Ota yhteyttä
Miia Arppe

i Kysy lisää

Miia Arppe

Opinto-ohjaaja / Taitotalosta korkeakouluun projektipäällikkö / Kouluttaja
Ota yhteyttä