Lyhytkoulutukset eli kurssit ja seminaarit

Päättäjä aulassa
Onko sinulla akuutti tarve syventää tai päivittää osaamistasi? Täydennä sitä joustavasti!

Lyhytkoulutukset ovat muutaman päivän kestäviä kursseja, seminaareja tai valmennuksia. Niillä syvennät olemassa olevaa ammattitaitoasi tai hankit tarvitsemasi luvan tai sertifikaatin. Löydät Taitotalon tarjonnassa olevat lyhytkoulutuksetä täältä.

Sertifiointi-, pätevyys- ja lupakoulutusten sisältö on usein viranomaisten säätelemää. Järjestämme pätevyyksien saamiseksi laissa edellytettyjä koulutuksia sekä itse pätevyyskokeita.

Lyhytkoulutukset ovat usein löhiopetusta ja sisältävä teorian lisäksi käytännön harjoituksia. Niihin voi myös olla mahdollisuus osallistua etänä.

Jos organisaatiossasi usampi tarvitsee samaa koulutusta, räätälöimme lyhytkoulutuksia tarpeisiinne. Kysy tarjousta koulutuksen yhteyshenkilöltä tai asiakkuuspäälliköiltämme.

Inspiroidu opiskelijoiden kokemuksista

Opiskelijatarina
Asikainen työskentelee Lassila&Tikanojan jätteidenkäsittelylaitoksella Keravalla. Hänen pääasiallinen tehtävänsä on kunnossapidon valvonta. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi ennakkohuoltojen suunnittelua sekä varaosien kilpailutusta ja tilauksia. Jos kentällä tarvitaan väkeä, käy Asikainen edelleen tekemässä myös käytännön kunnossapitotöitä. 
Opiskelijatarina
Anne Ollila on poronhoitaja, porotilan emäntä ja porojen kouluttaja, joka tekee päivätyötään porotalouden kattojärjestössä Rovaniemellä. Hänellä on useampia tutkintoja ja monenlaista työkokemusta, muun muassa tutkimustöistä yliopistolta.– Kaikkea tekemistäni yhdistää poro. Poro on minulle sama, kuin elämä, Anne sanoo.
Opiskelijatarina
Birgitta oli työskennellyt 30 vuotta in-house digipainossa. Aikaisemmin paikka oli ollut monistamo, mutta kehittynyt sittemmin moderniksi digipainoksi, kuten moni muukin vastaava paikka. Birgitan viimeisimpiin vuosiin digipainajana sisältyi siirtyminen vanhana työntekijänä uuteen paikkaan. Siellä tehtävät vaihtuivat ja työ muuttui yksitoikkoisemmaksi.
Birgitta Vesala, kiinteistöassistentti
Opiskelijatarina
Työpaikkasuomi-koulutus kehittää ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden ammatillista kielitaitoa. Koulutus lisää heidän valmiuksiaan selviytyä arjen työtehtävistä suomen kielellä. Opetuksessa keskitytään työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin ja muihin työnantajan kannalta keskeisiin asioihin.
ISS:n työntekijä siivoaa lentokenttää ajettavalla siivouskoneella
Opiskelijatarina
Kai Salovaara pakkasi laukkunsa ja suuntasi harjoittelureissuun ilman sen isompia ennakko-odotuksia. Hän lähti oppimaan, mutta ei halunnut luoda itselleen isoja odotuksia ennen matkaa. Hänen tavoitteenaan oli vastaanottaa matkan opit sellaisena, kun ne tulevat. Nyt harjoittelusta on takana reilusti jo yli puolet ja Kai on ollut matkaansa todella tyytyväinen.
Kai Salovaara, peliohjelmoija lähti Erasmus+-vaihtoon koodausta oppimaan