Hakeutumisprosessi

Miten hakeudutaan ammatilliseen tutkintoon?

Voit hakeutua Taitotalon tutkintokoulutuksiin joustavasti. Kaikissa Taitotalon tutkintokoulutuksissa ei ole tiettyä hakuaikaa. Emme ole myöskään mukana yhteishaussa. Tutkintokoulutukset löydät koulutushausta.

Osassa koulutuksista ei ole ilmoitettu aloituspäivää, niihin on aloituksia joustavasti pitkin vuotta. Osassa koulutuksista on ilmoitettu tarkka aloitusaika. Hakemukset, jotka ovat jätetty meille ilmoitetussa ajassa, ovat mukana seuraavan aloituksen opiskelijavalinnoissa.

  1. Hakeutumislomakkeen löydät kunkin koulutuksen sivuilta. Mikäli kyseessä on oppisopimuskoulutus, täytäthän myös yrityksen tiedot. Jos sinulla ei ole työnantajaa, voit jättää yrityksen tiedot tyhjäksi.
  2. Kun hakemuksesi on onnistuneesti lähetetty, saat automaattisen kuittauksen hakemuksen vastaanottamisesta.
  3. Hakemuksia käsitellään noin kerran viikossa. Kun hakemuksesi on käsitelty, olemme sinuun yhteydessä. Kannattaa tarkkailla myös sähköpostin roskaposti- tai mainospostikansiota.
  4. Osassa koulutuksista on joko ennakkokysely, soveltuvuustesti, alkukartoitus tai ennakkotehtävä. Ohjeet kyselyihin vastaamiseen, testien tai tehtävien suorittamiseen saat sähköpostitse. Tällaisiin koulutuksiin voi hakeutumisprosessi kestää useamman kuukauden. Koulutuksen sivuilta löydät tarkempaa tietoa koulutuksen hakuprosessista.
  5. Osassa koulutuksia on vielä erikseen haastattelu. Saat kutsun ja ohjeet haastatteluun sähköpostitse.
  6. Ilmoitamme opiskelijavalinnoista sähköpostitse, kun hakuprosessi on saatu päätökseen ja valinnat on tehty. Ilmoitamme myös, jos sinua ei ole valittu opiskelijaksi. Jos viestiä ei kuulu, tarkista myös roskapostit ja mainospostit.

Lisätietoja hakuprosessista voit kysyä koulutuksen koulutussuunnittelijalta, jonka yhteystiedot löydät koulutuksen sivulta.

Hakeutuminen työvoimakoulutukseen

Työvoimakoulutukset on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Taitotalossa on Uudenmaan laajin työvoimakoulutustarjonta. Katso Taitotalossa avoinna olevat työvoimakoulutukset koulutushausta.
 
Työvoimakoulutuksiin hakeudutaan TE-palveluiden sivuilta, jonne hakeudu-painike sinut ohjaa. 
 
Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen, haastattelujen ja tarvittaessa soveltuvuustestien perusteella. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

Hakemukset työvoimakoulutukseen käsittelee, ja opiskelijaksi ottamisesta päättää TE-palveluiden asiantuntija yhteistyössä Taitotalon henkilöstön kanssa. Meillä ei ole pääsyä hakijatietoihin. Kunkin työvoimakoulutuksen sivuilla on kerrottu tarkemmin koulutuksen hakuprosessista.
 
Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata osoitteessa www.tyomarkkinatori. fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus. 
 
Valintapäätöksestä ilmoittaa TE-palvelut.