Taitotalosta työelämään

2024
Etsitkö uutta uraa tai sopivaa täydennyskoulutusta nykyiselle osaamisellesi? Taitotalon palveluista sinulle löytyy muun muassa muutosturvapalvelut, oppisopimuspalvelut, maksulliset täydennyskoulutukset ja jatkuvan oppimisen polun ohjauksen.

Koulutushaku apunasi

Löydät kaikki Taitotalon koulutukset ja valmennukset koulutushausta. Siellä voit suodattaa hakua muun muassa seuraavilla kriteetreillä:

  • Koulutusalan mukaan. Voit valita yhden tai useamman koulutusalan tai sen osan.
  • Opiskelumuodon mukaan. Haluatko opiskella itsenäisesti verkosa? Tai etsitkö oppisopimuskoulutusta? Opiskelumuotojen selitykset löytyvät täältä.
  • Koulutustyypin mukaan. Voit syventää osaamistasi lyhytkoulutuksilla tai opiskella osa- tai kokotutkinnon. Myös työvoimakoulutus on mahdollista valita hakukriteeriksi.
  • Vapaasanahaku on helppo tapa aloittaa oikean koulutuksen hakeminen.

Jos mietit sinulle sopivaa alaa, katso Koulutushaku-sivulta löytyvät koulutusalojen esittelyt. 

Uraohjaus

Uraohjaus sopii kaikissa elämän vaiheissa oleville henkilöille: työttömille, alan vaihtajille tai osaamisensa kehittäjille.

Ota yhteyttä kun

  • etsit uutta suuntaa työelämässä, ammatinvaihto on ehkä ajankohtaista
  • haluat vahvistaa ammatillista osaamistasi lisäkoulutuksella
  • hait koulutukseen, mutta et saanut opiskelupaikkaa
  • työpaikan saaminen on vaikeaa juuri suorittamastasi tutkinnosta huolimatta
  • haluat selvittää riittääkö toisessa maassa hankittu osaaminen ja koulutus Suomessa

Lue lisää maksuttomasta uraohjauksesta ja ota yhteyttä.

Maksulliset täydennyskoulutukset, lyhytkoulutukset

Lyhytkoulutukset ovat muutaman päivän kestäviä kursseja, seminaareja tai valmennuksia. Niillä syvennät olemassa olevaa ammattitaitoasi tai hankit tarvitsemasi luvan tai sertifikaatin. Katso Taitotalon tarjonnassa olevat lyhytkoulutukset.

Jatkuvan haun tutkintokoulutukset

Aloita tutkintokoulutus silloin kun se sinulle sopii! Suurin osa tutkintokoulutuksistamme on jatkuvassa haussa. Pääset aloittamaan omaan tahtiin.

Tutustu tutkintoihin ja hae mukaan!

Työvoimakoulutukset

Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Meillä Taitotalossa on Uudenmaan laajin työkkärin koulutustarjonta.

Lue lisää ja ja tutustu tarjontaan!

Oppisopimuspalvelut

Oppisopimus on opiskelumuoto, jossa suurin osa osaamisesta hankitaan työpaikalla. Taitotalo on Suomen suurin oppisopimuskouluttaja. Olemme myös oppisopimustoimisto. Lue lisää ja ole yhteydessä!

Itsenäinen verkko-opiskelu

Haluatko opiskella ajasta ja paikasta riippumatta? Valitse silloin koulutushaussa opiskelumuodoksi Itsenäisen verkko-opiskelu ja katso tarjontamme. 

S2-tuetut koulutukset

Taitotalolla on yli 40 vuoden kokemus maahanmuuttaneiden koulutuksesta. 

Tutkintokoulutusten henkilökohtaistamisessa kartoitamme suomen kielen tuen tarpeen. Järjestämme tukea tarpeen mukaan. Osa ammatillisista koulutuksistamme on suunnattu erityisesti S2-tuetuiksi koulutuksiksi. Tällainen on esimerkiksi Laitos- ja toimitilahuoltajan koulutus, jonka seuraava aloitus on 1.10.2024. Lisää koulutuksia löydät täältä.

Muutosturvapalvelut

Jos olet irtisanottu tuotannollisista tai taloudellisista syistä ja olet ollut työnantajasi palveluksessa vähintään viisi vuotta, voit olla oikeutettu muutosturvakoulutukseen.  

Ole yhteydessä Maarit Puuperään tai Minna Karhamaan, suunnitellaan sinulle sopiva koulutus lyhytkoulutusvalikoimastamme! Yhteystiedot löydät alta.

Erasmus-opinnot ja opiskelijavaihto

Euroopan unionin rahoittama Erasmus+ohjelma tarjoaa tasavertaisesti nuorille, opiskelijoille ja aikuisille mahdollisuuksia kouluttautumiseen, opiskeluun tai työssä oppimiseen ulkomailla. Erasmus+hanketoimintaa Taitotalossa koordinoi kansainvälisyystiimi, joka toimii myös hankkeiden ohjausryhmänä. Taitotalon opiskelijoilla on mahdollisuus valita kansainvälinen opintopolku. Taitotalon Erasmus+ kansainvälinen liikkuvuustoiminta on akkreditoitua vuodesta 2018 lähtien. Voit lukea lisää täältä. 

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä Heli Pispala-Tapioon, yhteystiedot löydät alta.

Jatko-opinnot Taitotalossa tai korkeakoulussa

Voit syventää osaamistasi perustutkinnon jälkeen esimerkiksi ammattitutkinnolla tai erikoisammattitutkinnoilla. Teemme yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja yliopiston kanssa.

Taitotalo tarjoaa tutkinto-opiskelijoilleen (perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto) ohjausta ja mahdollisuuksia jatkaa ammatillisista opinnoistaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lue lisää väyläopinnoista ja ota yhteyttä.

Kysy meiltä lisää

Tea Berndtson

Tea Berndtson

koulutuspäällikkö, yhteiset palvelut
Tiia Posa

Tiia Posa

koulutuspäällikkö, yhteiset palvelut
Maarit Tourunen

Maarit Tourunen

kouluttaja, opinto-ohjaaja, digiopo
Maarit Puuperä henkilökuva

Maarit Puuperä

koulutusasiantuntija, uravalmentaja
Heli Pispala-Tapio

Heli Pispala-Tapio

kouluttaja, kansainvälisten asioiden koordinaattori, projektipäällikkö Erasmus+ hankkeet

Lue opiskelijoiden kokemuksia

Opiskelijatarina
58-vuotias Kikka Nilsson on työskennellyt 4 vuotta Ikeassa sisustusmyyjänä. Hän halusi laajentaa osaamistaan ja opiskeli työn ohessa sisustajaksi. Opinnot alkoivat marraskuussa 2022, ja Kikka valmistui toukokuussa 2024. Kikka on pitkän linjan kaupan alan ammattilainen, jolla on intohimo sisustusalaa kohtaan.
Kikka Nilssona
Opiskelijatarina
Hoiva-avustajat työskentelevät pääsääntöisesti ikääntyneiden ja vammaisten parissa avustavissa tehtävissä. Työtä tehdään esimerkiksi palvelutaloissa, hoivakodeissa, erilaisissa asumispalveluyksiköissä ja ryhmäkodeissa.
Geraldine Arosara työpaikalleen. Geraldine nojaa hoiva-avustajan työasussa pöytään ja katsoo kameraan.
Opiskelijatarina
Kun it-alalla työskennellyt 29-vuotias Janne Kahila ei työllistynyt, hän haki Taitotalon ja TE-palveluiden yhteistyössä järjestämään logistiikka-alan koulutukseen.– En saanut töitä, joten päätin kokeilla jotain ihan muuta. Huomasin koulutuksen, jonka tavoitteena oli työllistyminen varastoalalle. Hain ja pääsin koulutukseen, Janne sanoo.
Janne Kahila pakkaa varastossa tuotetta. Hän laittaa pahvilaatikon päälle pakkausteippiä.
Opiskelijatarina
Asikainen työskentelee Lassila&Tikanojan jätteidenkäsittelylaitoksella Keravalla. Hänen pääasiallinen tehtävänsä on kunnossapidon valvonta. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi ennakkohuoltojen suunnittelua sekä varaosien kilpailutusta ja tilauksia. Jos kentällä tarvitaan väkeä, käy Asikainen edelleen tekemässä myös käytännön kunnossapitotöitä. 
Opiskelijatarina
Anne Ollila on poronhoitaja, porotilan emäntä ja porojen kouluttaja, joka tekee päivätyötään porotalouden kattojärjestössä Rovaniemellä. Hänellä on useampia tutkintoja ja monenlaista työkokemusta, muun muassa tutkimustöistä yliopistolta.– Kaikkea tekemistäni yhdistää poro. Poro on minulle sama, kuin elämä, Anne sanoo.
Opiskelijatarina
Birgitta oli työskennellyt 30 vuotta in-house digipainossa. Aikaisemmin paikka oli ollut monistamo, mutta kehittynyt sittemmin moderniksi digipainoksi, kuten moni muukin vastaava paikka. Birgitan viimeisimpiin vuosiin digipainajana sisältyi siirtyminen vanhana työntekijänä uuteen paikkaan. Siellä tehtävät vaihtuivat ja työ muuttui yksitoikkoisemmaksi.
Birgitta Vesala, kiinteistöassistentti
Opiskelijatarina
Työpaikkasuomi-koulutus kehittää ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden ammatillista kielitaitoa. Koulutus lisää heidän valmiuksiaan selviytyä arjen työtehtävistä suomen kielellä. Opetuksessa keskitytään työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin ja muihin työnantajan kannalta keskeisiin asioihin.
ISS:n työntekijä siivoaa lentokenttää ajettavalla siivouskoneella
Opiskelijatarina
Kai Salovaara pakkasi laukkunsa ja suuntasi harjoittelureissuun ilman sen isompia ennakko-odotuksia. Hän lähti oppimaan, mutta ei halunnut luoda itselleen isoja odotuksia ennen matkaa. Hänen tavoitteenaan oli vastaanottaa matkan opit sellaisena, kun ne tulevat. Nyt harjoittelusta on takana reilusti jo yli puolet ja Kai on ollut matkaansa todella tyytyväinen.
Kai Salovaara, peliohjelmoija lähti Erasmus+-vaihtoon koodausta oppimaan
Lue kaikki