
Asiantuntijoitamme
Koulutus on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alaisille sekä vastavalmistuneille, joilla saattaa olla jo työelämäkokemusta alalta. Koulutuksessa tärkeää on hyvä suomen kielen taito sekä valmiudet virheettömään sisällöntuotantoon. Koulutukseen voivat hakeutua media-alalla tai muuten sisällöntuotantotehtävissä toimineet. Hakeutuvat ovat esimerkiksi toimineet tai kouluttautuneet markkinoinnin tai graafisiin tehtäviin. Muita mahdollisuuksia ovat myös IT-tehtävissä työskennelleet tai harrastuneisuuden kautta hyvät tietotekniset valmiudet omaavat, jotka ovat kiinnostuneet verkkopalveluiden kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta myös sisällöntuottajana.
Koulutus tarjoaa hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista ja tietoa edistämään omaa työllistymistä tai yrittäjyyttä. Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään digitaalisella media-alalla.
Sujuva suomen kielen hallinta on sisällöntuotannon näkökulmasta menestymisen edellytys. Koulutus järjestetään suomen kielellä, sekä materiaalit ovat valtaosin suomenkielisiä. Osa aineistoista voi olla myös englannin kielellä tietoteknisen luonteensa vuoksi. Koulutukseen valittavien kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2 (Sujuva peruskielitaito).
Kesto
6.3.2023 - 22.6.2023 kontaktiopetuksen jakso
19.-22.6.2023 lomajakso
26.6.2023 - 15.9.2023 työelämässä oppimisen jakso
Suunniteltu toteuttamisajankohta kontaktiopetusjaksolle (lähi- ja etäopetus) on maaliskuun alusta kesäkuun loppuun päättyen juhannukseen ja työelämässä oppimisen jakso juhannuksen jälkeisestä ajasta syyskuun puoliväliin. Koulutuksen on suunniteltu kestävän noin 6 kuukautta. Kontaktiopetusjaksolla noin 3 päivää viikosta pidetään kontaktiopetuksena lähi- ja etäopetuksena (keskimäärin 2 lähipäivää ja 1 etäopetuspäivä) ja 2 päivää suoritetaan itsenäisenä työskentelynä verkkokurssien tai tehtävien parissa. Työelämässä oppimisen jakso tai työelämäprojektin jakso sijoittuu luontevimmin lähiopintojen päätteeksi, ollen noin 2,5 kuukauden mittainen.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Media-alan ammattitutkinnon tutkinnon osat verkkopalvelun suunnittelu ja verkkopalvelun toteuttaminen. Tutkinnon osien suorittaminen yhdessä on tärkeää ajatellen nykypäivän kokonaisvaltaisia digitaalisia tarpeita sekä strategista ajattelutapaa. Koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakasprojektina verkkojulkaisun tai verkkopalvelun sekä mahdollisesti luomaan palvelusta toimivan liiketoimintamallin esimerkiksi yrittäjänä tai palveluntarjoajana.
Sisältö
Kontaktiopetusjaksoon sisältyy muun muassa seuraavat aiheet:
- Strateginen liiketoiminta
- Projektityöskentely ja dokumentit
- Verkkokirjoittaminen ja typografia
- Graafinen sisällöntuotanto
- Verkkojulkaiseminen
- Verkkosivun toteuttaminen
- Mediasuunnittelu ja sommittelu
- Verkkosivun toteuttaminen
- Digimarkkinointi ja someviestintä
- Kuvankäsittely
- Videoeditointi
- Verkkokauppa-alustat
- WordPress-julkaisujärjestelmä ja rajapinnat
- Hakukoneoptimointi ja Google-työkalut
- Julkisen pilven palvelut
- Testaus ja ohjeistukset
- HTML- ja CSS-perusteet
Toteutus
Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella. Haastatteluissa selvitetään muun muassa hakijan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun. Tämän jälkeen ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä työskentelyä sekä työelämässä oppimista. Kontaktiopetusjaksolla opetus järjestetään keskimäärin kahtena päivänä viikosta lähiopetuksena Taitotalon tiloissa, ohjattuna etäopetuksena yhtenä päivänä viikosta ja kaksi päivää itsenäisenä työskentelynä etänä klo 9-15. Opiskelu on kokoaikaista, viitenä päivänä viikosta arkipäivisin.
Ryhmän koko on 18-20 opiskelijaa.
Koulutuspaikka
Lähipäivillä koulutuspaikkana on Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki, etäpäivinä tai itsenäisen työn päivinä opiskelijan oma toimipiste sekä työelämässä oppimisen jakson yritys tai työnantaja.
Opiskelijamaksu
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa Työ- ja elinkeinotoimiston valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, ma - to klo 9 - 17, pe klo 9.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.
Lisätietoja
Karoliina Poiksalo-Sävilahti
050 4631 630, karoliina.poiksalo-savilahti@taitotalo.fi