Vastuullisuus ja kestävä kehitys -valmennukset ja koulutukset

Taitotalon Vastuullisuuspolku
Taitotalon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen koulutuksista saat edelläkävijäosaamista vihreään siirtymään ja uusiin raportointistandardeihin.

Oletko tunnistanut vastuullisuuden ja kestävän kehityksen merkityksen liiketoiminnassasi ja yhteiskunnassa laajemmin? Hyvä! Meidän koulutuksemme vastaavat suoraan sinun tarpeisiisi.

Vastuullisuusmatka

Tarjonnassamme on koulutuksia erilaisiin tarpeisiin jokaisen yrityksen ja osaajan vastuullisuusmatkan eri vaiheisiin

  • vastuullisuusviestinnästä
  • olennaisuusanalyyseistä
  • GRI:n standardien mukaisesta raportoinnista
  • CSRD-direktiiviin valmistautumisesta
  • vastuulliseen johtamiseen

Lisäksi järjestämme koulutuksia eri toimialojen, kuten kiinteistö- ja rakennusalan, logistiikan, palvelualan, sote-alan sekä teollisuuden tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme tekemään vastuullisuudesta kilpailuetua.

Miksi valita Taitotalo vastuullisuuskoulutuskumppaniksi?

Taitotalo on vastuullisuuskoulutuksen edelläkävijä, joka varustaa ammattilaiset tulevaisuuden vihreään siirtymään ja tulevien raportointistandardien vaatimuksiin. Yhdistämme teorian ja käytännön tiiviissä yritysyhteistyössä. Taitotalon vastuullisuuskoulutukset ovat investointi tulevaisuuden työvoiman kehitykseen.

Kestävyysraportointi vuonna 2024: mitä–missä–milloin?

Videolla Taitotalon kestävyysraportoinnin asiantuntijat Kari Tillanen ja Miisa Helenius keskustelevat vastuullisuusraportoinnin tulevaisuudesta. Videolta kuulet vastauksen mun muassa seuraaviin kysymyksiin 

  • Mitä direktiivi edellyttää yrityksiä seuraamaan ja raportoimaan? 
  • Miten CSRD voi vaikuttaa yritysten liiketoimintamalleihin ja päätöksentekoon? 
  • Mitä haasteita näet direktiivin täytäntöönpanossa ja miten ne voidaan kohdata? 
  • Miten CSRD vaikuttaa yritysten rahoitukseen tulevaisuudessa? 
  • Miten CSRD voi edistää innovaatioita ja tukea vihreää siirtymää?

 

Videolla Taitotalon kestävyysraportoinnin asiantuntijat Kari Tillanen ja Miisa Helenius keskustelevat vastuullisuusraportoinnin tulevaisuudesta. 

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.
Koulutushaku

Alan koulutukset

EnergiatehokkuuskoulutuksetKestävä kehitys -koulutuksetVastuullisuuden johtamiskoulutukset

Inspiroidu

Blogi
Nykytilanteesta voidaan osuvasti todeta, että vanhat tavat ja uudet polut.Ihmiset ovat tarkkoja ja tunnollisia sen suhteen, mikä on hyödyllistä ja mikä haitallista. Näyttää kuitenkin siltä, että käyttäytymiseen vaikuttaa enemmän rutiini, kuin tietoinen pohdinta valintojen hyödyistä ja haitoista.
blogi liisa pajari
Blogi
Vihreä siirtymä tarkoittaa muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua, mikä ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen tai fossiilisiin polttoaineisiin. Näitä tavoitteita edistääkseen Suomen valtio on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä ja pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen vuoteen 2030 mennessä.
Miisa Helenius Blogi
Uutinen
Organisaation toiminnan hiilijalanjälki ilmoitetaan CO2eqv tonneina. Suomen suurimpana aikuisoppilaitoksena ja valmennusorganisaationa olemme kiinnostuneita siitä, kuinka suurella hiilijalanjäljellä me tuotamme osaamista. Siksi ilmoitamme hiilijalanjäljen suhteutettuna opiskelijamääriin tai osaamispisteisiin. 
Vastuullinen ja kestävä Taitotalo
Blogi
Blogissaan Helenius nosti esille käsitteen digitaalinen kuilu, ja tämä sanapari resonoi minussa vahvasti. Ymmärsin seisovani tällaisen kuilun äärellä, jos en päivittäin, niin vähintään viikoittain.
Blogi Heli Leino-Holmsten
Blogi
Päätähuimaava digitaalinen evoluutio luo uusia laitteita, sovelluksia ja palveluita hengästyttävää tahtia. Sujuvan pankkipalvelun, etätyön tai virikkeellisten virtuaalielämysten äärellä voi olla vaikea muistaa, että ne saattavat olla osa kestävyysongelmaa.
Miisa Helenius Blogi
Uutinen
Mikä on olennaisuusanalyysi?Jopa 57 prosenttia suomalaisista arvioi, että yritysten esittämiin ympäristöväittämiin ei voi luottaa (Kuluttajaliitto). Viherpesu tarkoittaa tilannetta, jossa yritys kuvaa toimintaansa vastuullisempana, kuin se todellisuudessa on.
Olennaisuustyöpaja
Blogi
Yhä useampi yritys on velvollinen raportoimaan vastuullisuudestaan, joko lain määräyksestä tai kumppaneiden vaatimuksesta. Tämä pakottaa yritykset ottamaan selvää aakkoskeitosta. Aluksi keitto voi tuntua liian sakealta. Siksi olen piirtänyt sinulle yksinkertaisen kartan helpottamaan kulkuasi.
Miisa Helenius Blogi
Blogi
Meillä on Taitotalossa käynnissä merkittävä projekti, jossa toteutamme kestävän kehityksen opetussisällöt kaikille koulutusaloillemme. Hanke on syväsukellus siihen, mitä vastuullisuus on käytännössä eri alojen ammattilaisen arjessa. Olemme myös olleet ihan peruskysymyksen äärellä: Mitä vastuullisuus on? Yleisesti käytössä olevaa määritelmää ei tunnu löytyvän mistään. 
Miisa Helenius Blogi
Blogi
Pyöräilen töihin, kävelen töihin tai kuljen julkisilla liikennevälineilläLiikenteen päästöt ovat yksi merkittävimmistä ja suurimmista huolista kuntien pyrkiessä hiilineutraaliuteen. Uudellamaalla suurimmat päästölähteet ovat edelleen liikenne ja kaukolämpö, tasaosuuksin noin 30 % kumpikin. Puhutaan siis merkittävistä päästömääristä.
Pirkko-Liisa Backlund blogi
Katso lisää