Taitotalon hiilijalanjälki on laskettu enimmäistä kertaa Uutinen

Taitotalon hiilijalanjälki on laskettu GHG-protokollan mukaisesti sen koko laajuudessaan. Mukana ovat SCOPE 1, 2 ja 3, eli muun muassa henkilöstön ja opiskelijoiden matkat, kaikki hankinnat, tavarat ja palvelut sekä ravintolatoiminta.

18.12.2023

Vastuullinen ja kestävä Taitotalo

Organisaation toiminnan hiilijalanjälki ilmoitetaan CO2eqv tonneina. Suomen suurimpana aikuisoppilaitoksena ja valmennusorganisaationa olemme kiinnostuneita siitä, kuinka suurella hiilijalanjäljellä me tuotamme osaamista. Siksi ilmoitamme hiilijalanjäljen suhteutettuna opiskelijamääriin tai osaamispisteisiin. 

Tuotimme vuonna 2022 lähes 400 000 osaamispistettä. Yhden osaamispisteen hiilijalanjälki oli vuonna 2022 0,04 tCo2eqv. Vaikka tulos on hyvä, emme tyydy siihen.

Parantamista löytyy aina

  • Henkilökunnan ja opiskelijoiden matkat olivat suurin osuus hiilijalanjäljestämme. Kannustamme julkisen liikenteen käyttöön esimerkiksi työmatkalipulla ja -polkupyöräedulla. 
  • Taitotalon suurimmat toimipisteet sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä eli hyvien julkistenliikenneyhteyksien varrella. Uusimpana välineenä saimme raidejokerin ihan naapuriin. 
  • Kehitämme ja parannamme myös tilojemme energiatehokkuutta ja käytettävyyttä. Olemme mukana Motivan vuosittaisessa Energiansäästöviikossa ja tuomme esille energiansäästön tärkeyttä. 

Tämä on ensimmäinen kerta, kun laskimme hiilijalanjälkemme. Nyt tiedämme missä olemme, jotta voimme jatkaa toimintamme parantamista.

Lue täältä lisää vastuullisuustyöstämme.