Peligraafikko, Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, Pelituotannon toteuttaja Perustutkinto

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

Seuraava koulutus alkaa 28.10.2024. Haku avataan toukokuun aikana 2024.

 Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sopii sinulle, joka olet kiinnostunut visuaalisuudesta ja haluat työskennellä peligraafikon työtehtävissä. Taitotalon peligraafikkokoulutus antaa sinulle valmiudet toimia graafikkona 2D- ja 3D-peliprojekteissa, toteuttaa erilaisia mediamateriaaleja sekä suunnitella pelien visuaalista ilmettä. 

 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa pelialalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. 

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso) sekä englannin kielen osaamista. Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet ja oma Windows-tietokone.

HAKEUTUMISPROSESSI

Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä, lyhyt esittelyvideo itsestä ja ennakkokysely. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut on tehty. Valitsemme pääsykokeeseen osallistujat niiden hakijoiden joukosta, jotka palauttavat ennakkotehtävät määräaikaan mennessä 

  • Hakija täyttää hakemuslomakkeen 
  • Hakijalle lähetetään ohjeistus ennakkotehtävän tekemiseen sähköpostitse viikon sisällä hakemuksen saapumisesta
  • Ennakkotehtävien viimeinen palautuspäivä 11.8.2024
  • Lähetämme kutsun pääsykokeisiin valituille viimeistään 16.8.2024
  • Pääsykokeet pidetään Taitotalossa (Valimotie 8, Helsinki) viikolla 35 (26.8.-30.8.2024)
  • Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään 20.9.2024

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Omaehtoinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta Taitotalossa.  

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta Taitotalossa. 

Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Kai Salovaara pakkasi laukkunsa ja suuntasi harjoittelureissuun ilman sen isompia ennakko-odotuksia. Hän lähti oppimaan, mutta ei halunnut luoda itselleen isoja odotuksia ennen matkaa. Hänen tavoitteenaan oli vastaanottaa matkan opit sellaisena, kun ne tulevat. Nyt harjoittelusta on takana reilusti jo yli puolet ja Kai on ollut matkaansa todella tyytyväinen.
Kai Salovaara, peliohjelmoija lähti Erasmus+-vaihtoon koodausta oppimaan
Opiskelijatarina
Karlbom on alanvaihtaja – tai oikeastaan hän laajentaa osaamistaan peliohjelmointiin. Hän on aikoinaan opiskellut medianomiksi ja työskennellyt media-alalla monipuolisesti sekä freelancerina että yrittäjänä. Medianomin koulutus on antanut hänelle hyvän pohjan olla mukana tv- ja elokuvatuotannoissa muun muassa videokuvaajana, videoeditoijana, ohjaajana ja käsikirjoittajana.
Lue lisää artikkeleita