ICT- ja media-alan koulutus

verkkoasiantuntijoita työssä
Haaveiletko ammatista ICT- tai media-alalla?

Meiltä löytyy koulutusta laajasti monelta osa-alueelta

 • Tekoäly
 • Pilvipalveluiden asiantuntija
 • Kyberturvallisuuden asiantuntija
 • IT-tukihenkilö
 • Pelituotanto (ohjelmointi ja grafiikka)
 • WEB-ohjelmointi
 • Koodaus
 • Power Platform
 • Media-ala
 • M365
 • Muut sovellus ja digikoulutukset

Kuka voi hakea Taitotalon ICT- ja mediakoulutuksiin?

Taitotalon ICT- ja media-alan koulutukset on suunniteltu työelämälähtöisiksi ja joustaviksi. Koulutukset soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi aikuisille ammatinvaihtajille tai täydennyskoulutukseksi työn ohessa. Koulutustarjonnasta löytyy sopivia koulutuksia...

 • vasta-alkajille, esimerkiksi perustutkintoina
 • kokeneemmille konkareille syventävää jatko- ja täydennyskoulutusta esimerkiksi ammattitutkinnoilla
 • työvoimakoulutuksena työttömille ja työttömyysuhan alaisille
 • yrityksille ja yksityishenkilöille laadukkaita ja vaikuttavia täydennyskoulutusratkaisuja tai vaihtoehtoisesti räätälöityjä tarpeiden mukaisia koulutuksia

Jutellaan näistä lisää, ja etsitään juuri sinulle sopiva koulutus ja opiskelumuoto. 

Unelmat ja tavoitteet todeksi ICT- ja media-alalla

Mikä osaaja ja asiantuntija sinä haaveilet olevasi? Tai mihin osaamiseen yrityksenne juuri nyt kaipaa kehitystä? Jutellaan näistä lisää, ja etsitään juuri sinulle/teille sopiva koulutus ja opiskelumuoto. Lähdetään viemään unelmia ja tavoitteita todeksi yhdessä. Soita tai meilaa vaikka heti. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun oikeasta ylälaidasta. 
Ajankohtaisista asioista tiedotetaan myös Taitotalon ICT- ja media-alan uutiskirjeessä, joten liitythän tilaajaksi, niin pysyt ajan hermolla heti ensimmäisten joukossa. 

Uutiskirjeen pääsee tilaamaan täältä

Harjoittelupaikat

Yhteistyö yritysten kanssa on keskeinen osa oppilaitoksemme toimintaa. Tarjoamalla harjoittelupaikkoja opiskelijoillemme mahdollistamme heille arvokkaan tilaisuuden soveltaa oppimaansa käytännön tilanteissa ja kehittää ammatillisia taitojaan. Lisäksi yritykset hyötyvät motivoituneiden opiskelijoiden tuoreesta näkökulmasta sekä uusista ideoista.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan opiskelijalle harjoittelupaikkaa, olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin niin voimme keskustella tarkemmin tarpeistanne ja löytää sopivan ratkaisun yhteistyöllemme. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun oikeasta yläreunasta. 

Koulutushaku

Alan koulutukset

Digiohjaus- ja digiopetuskoulutuksetMedia-alan koulutuksetOhjelmointi-, ohjelmistokehitys- ja verkkosivukoulutus Pelialan koulutuksetICT-alan asiantuntijat ja osaajat

Inspiroidu kokemuksista

Opiskelijatarina
Kai Salovaara pakkasi laukkunsa ja suuntasi harjoittelureissuun ilman sen isompia ennakko-odotuksia. Hän lähti oppimaan, mutta ei halunnut luoda itselleen isoja odotuksia ennen matkaa. Hänen tavoitteenaan oli vastaanottaa matkan opit sellaisena, kun ne tulevat. Nyt harjoittelusta on takana reilusti jo yli puolet ja Kai on ollut matkaansa todella tyytyväinen.
Kai Salovaara, peliohjelmoija lähti Erasmus+-vaihtoon koodausta oppimaan
Opiskelijatarina
Joutsenosta kotoisin oleva Maaret ryhtyi lapsen saatuaan ajattelemaan maalle muuttoa yhä useammin.– Ajattelin, että olisi kiva kasvattaa tytär maaseudulla, Maaret sanoo.Maaretin mies on kotoisin Lemiltä.
Kansikuvassa Maaret seisoo talvisessa maisemassa
Opiskelijatarina
Karlbom on alanvaihtaja – tai oikeastaan hän laajentaa osaamistaan peliohjelmointiin. Hän on aikoinaan opiskellut medianomiksi ja työskennellyt media-alalla monipuolisesti sekä freelancerina että yrittäjänä. Medianomin koulutus on antanut hänelle hyvän pohjan olla mukana tv- ja elokuvatuotannoissa muun muassa videokuvaajana, videoeditoijana, ohjaajana ja käsikirjoittajana.
Blogi
Etätyöaikana Teams-palaverit ovat monille työpäivän aikana ainoa toisten ihmisten kohtaamishetki ja siksi näkisin, että niiden laatuun kannattaa panostaa. Esittelen tässä muutamia hyväksi havaitsemiani tapoja, joilla voi aktivoida ja osallistaa koollekutsuttuja sekä luoda tilaisuuteen hyvänhenkistä tunnelmaa.
Blogi Saija Sinisalo
Blogi
Aiemmin meilläkin Taitotalossa valtaosa it-koulutuksista pidettiin lähiopetuksena. Yrityksissä pidettävien Microsoft O365 -sovelluksien kouluttajalle se tarkoitti hektistä matkamiehenelämää sekä jatkuvaa uusiin tiloihin, laitteisiin ja ihmisiin tutustumista. 
Blogi Saija Sinisalo