Yleinen arvonlisäverokanta muuttuu 1.9.2024

hymyilevä taloushallinnon mies
Verottajan ohjeistuksen mukaan palvelun myynnin arvonlisävero kohdistetaan sille verokaudelle, jonka aikana palvelu on suoritettu. Jos palvelun suorittaminen on kesken silloin, kun verokanta muuttuu, sovelletaan palvelun päättymisajankohdan verokantaa.

Verottaja on päivittänyt ohjettaan arvonlisäverokannan muutoksesta 13.6.2024.

Mitä muutos merkitsee Taitotalon verollisten koulutusten hinnoissa?

Esimerkki 1

Taitotalon koulutus on 25.8.2024. Lähetämme laskun 5.9.2024. Tällöin ALV-kanta on 24 %.

Esimerkki 2

Taitotalon koulutus alkaa 25.8.2024 ja loppuu 5.9.2024. Tällöin ALV-kanta on 25,5 %.
Poikkeus: Ennakkomaksut
”Ennakkomaksun saaja ilmoittaa ja maksaa arvonlisäveron siltä verokaudelta, jonka aikana ennakkomaksu on maksettu. Jos ennakkomaksu on kertynyt myyjälle ennen kuin lakimuutos on tullut voimaan, sovellettava verokanta on 24 prosenttia.”

Esimerkki 3

Taitotalon koulutus alkaa 10.9.2024 ja loppuu 20.9.2024. Lasku kuitenkin lähetetään 1.8.2024, eräpäivällä 14.8.2024. Koska maksun eräpäivä on ennen 1.9.2024 ja palvelu ei ole vielä laskun erpäivänä alkanut, kyse on ennakkomaksusta, ja ALV-kanta on 24 %.
 

Ajankohtaista Taitotalosta

Uutinen
Mika on ollut itseohjautuva ja ahkera oppisopimusopiskelija, joka on tehnyt paljon itsenäistä selvitystyötä oppiakseen lähihoitajan työn mahdollisimman perusteellisesti. Hän tekee sovitut asiat ajallaan ja kannustaa opiskelukavereitaan. Lisäksi hän puhuu myönteisesti sosiaali- ja terveysalan työstä.
Uutinen
Nyt solmittu sopimus käsittää seitsemän eri lähihoitajaopinnoissa käytettävää verkkokoulutusmoduulia. Materiaalin laajuudesta kertoo, että moduulien suorittaminen kestää noin 2 vuotta. Koulutus toteutetaan yhteistyössä pekingiläisen oppilaitoksen sekä yhteistyökumppani Wellbridge Ltd:n kanssa. Kiinalaiset yhteistyökumppanit hankkivat opiskelijat.
Sopimuskumppanit Beijing CAJ Senior Care, Wellbridge Ltd ja Taitotalo
Uutinen
The newly signed agreement covers seven different online training modules used in practical nursing studies. The extent of the material is illustrated by the fact that completing the modules will take approximately two years. The training will be carried out in collaboration with the Beijing-based institution and partner Wellbridge Ltd.
Sopimuskumppanit Beijing CAJ Senior Care, Wellbridge Ltd ja Taitotalo
Lue lisää