Yleinen arvonlisäverokanta muuttuu 1.9.2024

hymyilevä taloushallinnon mies
Verottajan ohjeistuksen mukaan palvelun myynnin arvonlisävero kohdistetaan sille verokaudelle, jonka aikana palvelu on suoritettu. Jos palvelun suorittaminen on kesken silloin, kun verokanta muuttuu, sovelletaan palvelun päättymisajankohdan verokantaa.

Verottaja on päivittänyt ohjettaan arvonlisäverokannan muutoksesta 13.6.2024.

Mitä muutos merkitsee Taitotalon verollisten koulutusten hinnoissa?

Esimerkki 1

Taitotalon koulutus on 25.8.2024. Lähetämme laskun 5.9.2024. Tällöin ALV-kanta on 24 %.

Esimerkki 2

Taitotalon koulutus alkaa 25.8.2024 ja loppuu 5.9.2024. Tällöin ALV-kanta on 25,5 %.
Poikkeus: Ennakkomaksut
”Ennakkomaksun saaja ilmoittaa ja maksaa arvonlisäveron siltä verokaudelta, jonka aikana ennakkomaksu on maksettu. Jos ennakkomaksu on kertynyt myyjälle ennen kuin lakimuutos on tullut voimaan, sovellettava verokanta on 24 prosenttia.”

Esimerkki 3

Taitotalon koulutus alkaa 10.9.2024 ja loppuu 20.9.2024. Lasku kuitenkin lähetetään 1.8.2024, eräpäivällä 14.8.2024. Koska maksun eräpäivä on ennen 1.9.2024 ja palvelu ei ole vielä laskun erpäivänä alkanut, kyse on ennakkomaksusta, ja ALV-kanta on 24 %.
 

Ajankohtaista Taitotalosta

Uutinen
Käsittelemme hakeutumisia ja ilmoittautumisia taas elokuussa.Asiakaspalvelu ja puhelinvaihde  palvelevat 24.6.–2.8. puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 8–14
vuohenputkia ja sininen taivas
Uutinen
Vastuullisuusraportin taustalla on lähes kaksi vuotta kestänyt hanke, johon on osallistunut iso joukko Taitotalon henkilöstöä eri ryhmistä ja koulutusaloilta.  Taitotalon laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Teija Karjalainen kertoo vastuullisuusraportin olevan ryhmätyön tulos. Karjalaisen mukaan kiitos valmiista raportista kuuluu jokaiselle Taitotalolaiselle.
Teija Karjalainen ja Miisa Helenius seisovat kesäistä maisemaa vasten. Heidän edessään on violetti Taitotalo kyltti.
Uutinen
Taitotalon koulutustiloihin tutustumisen yhteydessä keskusteltiin kädentaitojen oppimisen tärkeydestä ammatillisen koulutuksen aikana. Myös koulutuksen skaalautuvuus puhutti. On tärkeää, että koulutuksen järjestäjä tunnistaa opiskelijan yksilönä ja järjestää hänelle tarvittavaa tukea. Aiemmin hankittu osaaminen tulee myös tunnistaa ja tunnustaa. Nämä vaikuttavat opiskelijan opiskeluaikaan.
Erkki Seppänen vieraili Taitotalossa
Lue lisää