Maahanmuuttaneiden ammatillinen koulutus talonrakennusalalle (nro 719310) Työvoimakoulutus

Maahan muuttaneiden koulutus talon rakennusalalle

Oletko kiinnostunut rakentamisesta?

Koulutuksessa opiskelet rakentamisen teoriaa, ammattisuomea sekä harjoittelet rakentamista rakennushallissa ja työharjoittelussa.

Saat koulutuksen aikana perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Lisäksi kykenet valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat monipuolisissa työkohteissa. Ymmärrät asiakaspalvelun, taloudellisuuden ja kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja yrittäjyyden merkityksen. 

Opiskelet rakennusalan perusasioita yhdessä ammatillisen kouluttajan ja suomen kielen kouluttajan kanssa.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii sinulle, joka haluat opiskella rakentamista suomeksi ja tehdä työtä rakennusalalla. Koulutukseen voit hakea, jos olet työtön tai olet jäämässä työttömäksi. Koulutus on ilmainen opiskelijoille.

Sinulla täytyy olla
- hyvä fyysinen terveys
- suomen kieli A2.2
- hyvä asenne

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Monimuotokoulutus, joka sisältää lähiopetusta, etäopetusta ja itsenäisiä tehtäviä.
 

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Asiantuntijat

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Sisustusarkkitehdin urasta haaveileva Veronica (24) opiskeli peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi. Hoitoalalla työskennellessään hänestä tuntui, ettei palkka vastaa työn vaativuutta eivätkä työolot olleet hänestä oikeudenmukaiset. Veronica mietti vaihtoehtoja ja työskenteli välillä kahvilassa ja myyjänä.
Veronica Leppänen ja Edith Piksilä neonkeltaisissa suojavaatteissa. He katsovat toisiinsa hymyillen ja leikkaavat samalla puuta.
Blogi
Rakentaminen itsessään on vain osa toimialan merkityksestä. Kun mukaan lasketaan kiinteistöala, suunnittelu, kuljetukset, viranomaistoiminnot ja niin eteenpäin, rakennetun ympäristön hyväksi tehdään noin 540 000 henkilötyövuotta. Tämä osa on Suomen työllisistä 2,6 miljoonasta ihmisestä peräti 20 %. Eikä tässä vielä kaikki, sillä työn lisäksi rakentamiseen tarvitaan paljon myös tavaraa.
Blogi Kari Kaihonen
Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Lue lisää artikkeleita