Rakennus-, pintakäsittely- ja infra-alan koulutukset

Rakentaminen ja infra 2
Rakennusala tarjoaa monipuolisia töitä

Rakennus- ja infra-alalla voit olla ammattilaisena artesaani, kosteuden mittaaja, korjausrakentaja, maalari, maalarimestari, märkätilojen vedeneristäjä, panostaja, pintakäsittelijä, rakenteiden tiivistäjä, räjäytystyön vastuuhenkilö, sisustaja, talonrakentaja, työmaa-assistentti, työmaajohtaja.

Lataa rakennusalan esite tästä.

Ammatilliset tutkinnot ja pätevyydet

Rakennusala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä, joihin Taitotalo kouluttaa osaajia. Taitotalossa voit suorittaa rakennusalan perustutkinnon, pintakäsittelyalan perustutkinnon, talonrakennusalan ammattitutkinnon tai rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon. Koulutukset sopivat sinulle, jos pidät käytännönläheisestä työstä, olet monipuolinen osaaja ja yksi tärkeä tekijä ryhmässä. Taitotalossa on  monipuolinen rakennus- ja pintakäsittelyalan oppimisympäristö, joka mahdollistaa käytännönläheisen opiskelun.

Rekrytoiva työvoimakoulutus tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua uudelle alalle, pääsyn takaisin työmarkkinoille tai uuteen työpaikkaan. Taitotalossa voit suorittaa artesaanin, pintakäsittelyalan, työmaa-assistentin tai korjausrakentajan työvoimakoulutuksen.

Talonrakennusalan ammatillinen koulutus opettaa maahanmuuttajille käytännönläheisesti rakennusalaa sekä ammatillista suomen kieltä.

Voit syventää ammattitaitoasi myös erikoisammattitutkinnolla, lyhemmillä täydennyskoulutuksilla sekä pätevyyskoulutuksilla.

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, on työnjohto- ja esimieskoulutus rakennusalan esimiehille, työmaapäälliköille, työnjohtajille, nokka- ja kärkimiehille.

Meillä voit suorittaa märkätilojen vedeneristäjän, panostajan, ylipanostajan tai rakennusten tiiviydenmittaajan pätevyyden, räjäytystyön vastuuhenkilön kurssin, panostajan lupakirjan tai panostajan kertauskurssin. Koulutamme myös maarakentajia, rakenteiden tiivistäjiä, kosteuden mittaajia, pohjatutkijoita sekä muita rakennusalan erityisosaajia.

Yrityskohtaiset koulutukset

Järjestämme myös yrityskohtaista koulutusta asiakkaan toiveiden mukaan joko koulutustiloissamme Helsingissä tai vaihtoehtoisesti asiakkaan omissa tiloissa. Pyydä tarjous yrityskohtaisesta toteutuksesta asiakkuuspäällikkö Kati Jussilalta, kati.jussila@taitotalo.fi, 020 7461 275.

Koulutushaku

Alan koulutukset

Rakennusalan koulutuksetPintakäsittelyn ja sisustusalan koulutuksetInfra-alan koulutuksetRakentamisen sertifikaatit

Inspiroidu

Uutinen
Ole asiantuntijamme suunnittelutilaisuudessa ja tule vaikuttamaan koulutusten sisältöihin. Kerro juuri teidän organisaationne tai alanne osaamis- ja kehittämistarepeet. Vaikuta siihen, että Taitotalossa tehdään oikean sisältöisiä koulutuksia ja tilaisuuksia.
ihmisistä muodostuva nuoli
Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Taitocase
Taitotalon missio on pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä ja tuottaa rohkeita työelämän osaajia. Organisaatioiden samansuuntaiset päämäärät johtivat kumppanuussopimuksen solmimiseen. Kumppanuudella rakennetaan uudenlaisia yhteistyön malleja, jotka auttavat Baronan asiakasyrityksiä ennakoimaan osaamistarpeitaan.
Yhteistyösopimusta juhlistettiin lasillisella kuohuviiniä. Kuvassa lasien kilistelyä.
Opiskelijatarina
Janne Väänänen (46) koki ilon päivän maaliskuussa 2021, kun hän sai valmiiksi rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon.− Oli helpottavaa, kun sain ison urakan päätökseen vähän vanhemmalla iällä. Opintoja aloittaessani jännitin, pystynkö viemään opinnot läpi. Oli huojentava tunne onnistua, Janne Väänänen iloitsee.
Janne Väänänen LTQ-Rakennus Oy
Opiskelijatarina
Hän muisti ajatelleensa aikaisemmin, että rakennusala voisi sopia hänelle, ja aika lailla hetken mielijohteesta hän haki Taitotalon järjestämään rakennusalan työvoimakoulutukseen. Opintojen tavoitteena on työllistää koulutuksen suorittaneet linjasaneeraajan tehtäviin.
Liikennelentäjä
Katso lisää