TA-Yhtiöt ja Taitotalo kumppaneiksi – Koulutusyhteistyötä ei rakenneta paperilla, se on arjen tekemistä Taitocase

Koulutusmyönteinen TA-Yhtiöt ja Taitotalo solmivat kumppanuussopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on luoda kouluttautumismahdollisuuksia TA-Yhtiöiden henkilöstölle ja lisätä henkilöstön osaamista.

24.4.2023

Anne-Mari Mäkinen istuu työpöytänsä äärellä. Hänellä on tietokone edessään, tummat hiukset ja tummansininen jakku. Kuvan toisella puolella on TA-Yhtiöiden logo, joka on sininen teksti TA.FI

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja. Yhtiö tarjoaa asumisen vaihtoehtoja vuokra-asumisesta asumisoikeusasumiseen ja omistusasumiseen. Lisäksi TA-Yhtiöt tuottaa erilaisia asumispalveluita, kuten siivousta ja isännöintiä. Yhtiöllä on useiden vuosikymmenten kokemus rakennuttamisesta ja suomalaisesta asumisesta. Se on rakentanut tuhansia asuntoja eri puolelle Suomea, joten se tuntee kodinhankkijan tarpeet ja mieltymykset.

– Taitotalon koulutusvalikoima vastaa hyvin koulutustarpeisiimme, sanoo TA-Yhtiöiden henkilöstöjohtaja Anne-Mari Mäkinen.

Kasvo- tai ylävartalokuva Anne-Mari Mäkisestä. Anne-Marin vasemmalla puolella on viherkasvi ja hän seisoo ikkunan edessä. Anne-Marin hiukset ovat tummat, ja hänellä on päällään sininen jakku.
Anne-Mari Mäkinen

 

Mäkinen uskoo, että kumppanuus tarjoaa uusia mahdollisuuksia henkilöstön kouluttamiseen ja rekrytointiin sekä auttaa TA-Yhtiöitä osaamisen johtamisessa ja kehittämisessä. TA-Yhtiöiden henkilöstö on opiskellut Taitotalossa muun muassa isännöinnin ammattitutkintoa, erilaisia korjausrakentamiseen liittyviä pätevyyksiä ja esimerkiksi tulityö- ja ensiapukorttikoulutuksia.

– Koulutusyhteistyö saa ajattelemaan osaamisen johtamista osana strategiaa, Mäkinen sanoo.

”Haluamme, että ihmiset kehittyvät meillä”

Sen lisäksi, että TA-Yhtiöt haluaa tarjota henkilöstölleen kouluttautumismahdollisuuksia ja urapolkuja, Mäkinen toivoo, että tulevaisuudessa koulutuskumppanuus Taitotalon kanssa toimisi myös rekrytoinnin tukena.

– Käymme oppilaitoksissa kertomassa opiskelijoille tarjoamistamme harjoittelu- ja työpaikoista. Taitotalon asiantuntijat ovat ideoineet kanssamme osaajapulan ratkaisemista ja pohtineet erilaisia rekrytointimahdollisuuksia.

Mäkisen mukaan ulkopuolinen näkemys raikastaa omia ajatuksia. TA-Yhtiöiden yrityskulttuuriin kuuluu vahvasti jatkuva kehitys.

– Kehitys ei koske ainoastaan liiketoimintaa. Haluamme, että ihmiset kehittyvät meillä. Uudet innovaatiot syntyvät, kun henkilöstö on motivoitunutta.

Kulttuuria ja koulutusyhteistyötä ei kehitetä paperilla, vaan TA-Yhtiöissä ne ovat arjen tekemistä.

– Koulutusyhteistyö on tärkeää. Se on konkreettinen tapa tarjota aitoja mahdollisuuksia henkilöstöllemme, Mäkinen sanoo.

 

Teksti: Johanna Rautio
Kuvat: TA-Yhtiöt