Koulutus antaa läpileikkauksen turvasuojaus- ja turvajärjestelmätoimintaan sekä hyvät valmiudet toimia turvasuojausalalla. Koulutuksesta saa perustiedot sekä yksityistä turvallisuusalaa säätelevästä lainsäädännöstä että työskentelystä turvasuojausalalla. Koulutus antaa perusvalmiudet erilaisten turvallisuusjärjestelmien asentamiseen.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille. Hakijalta edellytetään kiinnostusta ja soveltuvuutta alalle, nuhteetonta taustaa (LYTP 1085/2015) sekä motivaatiota kouluttautumiseen. Hakijalle haetaan työharjoittelun ajaksi turvasuojaajakorttia. Hakijalla pitää vähintään olla B-luokan ajokortti. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja hyvää (B2.2) suomen kielen taitoa. Sähköalan koulutus katsotaan hakijalle eduksi.
- Lainsäädäntö turvasuojausalalla
- Sähkötekniikan perusteet
- Teknisten turvallisuusjärjestelmien (kulunvalvonta-, rikosilmoitin- ja kameravalvontajärjestelmät) käyttö ja asennus
- Ensiapuvalmius työpaikalla
- Työturvallisuuskorttikoulutus
- Työssäoppiminen.
Opiskelijaksi valinta
Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella. Haastatteluissa selvitetään muun muassa hakijan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.
Ryhmän koko on 15 henkilöä.
Koulutuspaikka on Taitotalo, Valimotie 8, 00380 Helsinki.
Hakeutuminen
Hakeutuminen 11.10.2024 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.tyomarkkinatori.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 721638 .
Tutkinnon suorittaminen
Koulutuksen kesto on noin 6 kuukautta.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta sekä ohjattua etäopiskelua. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin Taitotalon tiloissa kello 9–16.
Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon (lukitus- ja turvajärjestelmäasentaja) tutkinnon osat turvasuunnittelu ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset.
Jos työllistyt koulutuksen jälkeen turvasuojausalalle, koko tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksella.
Koulutusmuoto
Opiskelijamaksu
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9–16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.
Peruutusehdot
Koulutuksen toteutuminen edellyttää riittävää määrää soveltuvia hakijoita.