Rakennusmaalari, pintakäsittelyalan ammattitutkinto oppisopimuksella Ammattitutkinto

Pinta at

Opiskelijalla tulee olla perustutkinto suoritettuna (tai vastaavat taidot ja työkokemus) ja valmiiksi sovittuna pintakäsittelyalan työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa. Työsuhteen tulee olla voimassa koko koulutuksen ajan. Pintakäsittelyalan ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on kokeneen ammattihenkilön pätevyys tehdä itsenäisesti rakennusmaalauksia. Osaat tehdä työsi siististi ja laatuvaatimusten mukaan harjaantuneen ammattihenkilön joutuisuudella sekä huolehtia työturvallisuudesta ja ympäristönsuojelusta.

Kenelle tutkinto sopii?

Hyvä fyysinen kunto, ei allergioita, ei korkeanpaikan kammoa. Suomen kielen taidon tulee olla vähintään tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (Pintakäsittelyalan ammattitutkinto) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 1.1.2024 alkaen 80 euroa/60 osp tai 40 euroa/30 osp (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

Lue lisää oppisopimuksesta.

Inspiroidu

Blogi
Sisustajien ja sisustajamestareiden koulutusohjelmat ovat startanneet Taitotalossa puolen vuoden sisällä. Jo tässä vaiheessa on ollut huikeaa nähdä, miten sisustusala vetää opiskelijoita puoleensa ja minkälaiseen uuden oppimisen ja oman osaamisen kehittämisen innostuneeseen imuun se heidät vie.
Emmy Lampila-Fränti
Lue lisää artikkeleita