LVI- ja kylmäalan koulutus

LVI ja kylmäalan esittely
LVI- ja kylmäalalla tarvitaan lisää ammattilaisia

Taitotalo kouluttaa osaajia LVI- ja kylmäalan monipuolisiin työtehtäviin. Taitotalossa voit opiskella LVI- tai kylmäalan moniosaajaksi ja suorittaa talotekniikan perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Voit valmistua ja kouluttautua

 

Täydennä LVI- tai kylmäalan osaamistasi!

Koulutus on tärkeä osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä. Ammatillista osaamistasi voit täydentää Taitotalossa tutkintojen tai osatutkintojen lisäksi lyhyemmillä täydennyskoulutuksilla tai sertifikaateilla ja pätevyyskoulutuksilla. Toimintaympäristöjen ja ammattien muuttuessa myös yritysten vastuu henkilöstön osaamisen kehittämisestä korostuu. Taitotalossa toteutamme yrityksille räätälöityjä koulutuksia monista eri LVI- ja kylmäalan aiheista.

Taitotalo kuuluu LVI-Työelämäkumppaniverkostoon ja on tutkintojen laatuun ja työelämän kanssa tehtävään yhteistyöhön aidosti sitoutunut oppilaitos.

 

Koulutushaku

Alan koulutukset

Kylmäalan ja lämpöpumppukoulutuksetLVI-alan koulutusLVI-alan lyhytkoulutukset ja pätevyydet

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Vuonna 2020 sähköasentaja Petri Pinola (37) alkoi haaveilla alan vaihdosta. Hän haki Oulun Taitotaloon opiskelemaan talotekniikan ammattitutkinnon osaa lämpöpumppujen asentaminen ja huoltaminen. Osatutkinnon suoritettuaan ja saatuaan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesilta e3-pätevyyden Petri toimi hetken aikaa yrittäjänä kylmäalalla.
Jouko Ronkainen ja Petri Pinola seisovat Taitotalon koulutustiloissa.
Uutinen
Taitotalolaiset ehdottavat keskuudestaan vuosittain vuoden oppisopimuskouluttajaa. Asiantuntijoista koostuva raati valitsee ja julkaisee voittajan valtakunnallisella oppisopimusviikolla, jota vietetään tänä vuonna 2.–8.10.2023. Eräässä ehdotuksessa luki: ”Jarmo Leinonen on yhdessä koulutusasiantuntijan sekä yritysten edustajien kanssa kehittänyt oppisopimustoimintaa jatkuvasti.
Jarmo Leinonen katsoo kameraan, taustalla on ravintolamiljöö ja Jarmolla on päällään beigevihreä kauluspaita.
Taitocase
Vuonna 2022 Taitotalo, Caverion ja TE-palvelut järjestivät yhteistyössä valtakunnallisen kylmäasentajien RekryKoulutuksen. Sen tavoitteena oli kouluttaa uusia kylmäasentajia ja tarjota koulutuksen hyväksytysti suorittaneille opiskelijoille mahdollisuus työllistyä ja hakeutua jatko-opiskelemaan oppisopimuksella kylmäpätevyyden edellyttämään tutkintoon.
Kaksi Caverionin kylmäasentajaa työvaatteissa. Toinen asentaja istuu pakettiautossa kuljettajanpaikalla ja toinen seisoo auton vieressä. Asentajat juttelevat keskenään ja pakettiauton ikkuna on auki.
Taitocase
Koulutusmyönteinen Dahl on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava LVI-tuotteita, kunnallistekniikkaa ja teollisuuden putkituotteita myyvä tukkukauppa. Yhtiöllä on yli 300 toimipistettä Pohjoismaissa, Virossa ja Liettuassa, ja se on osa maailman johtavaa rakennustuotekonserni Saint-Gobainia. Suomessa Dahl toimii 30 paikkakunnalla ja yli 30 toimipisteessä.
Dahlin brändikuva taustalla Dahl-teksti etualalla Sini Koppanen hyllyttää tuotteita. Kuva on rajattu niin, että Sini näkyy olkapäihin asti.
Taitocase
– Meillä oli kova tarve saada ilmalämpöpumppuasentajille kylmäasennuslupia. Taitotalon asiakkuuspäällikkö ryhtyi heti auttamaan, ja saimme neljä asentajaa kurssille saman tien, kertoo Wirmaxin HR- ja hallintopäällikkö Mikaela Kokko.
Artikkelin kansikuva. Kuvituskuva, jossa automaatioasentaja tekee asennustyötä Wirmaxin t-paita yllään.
Opiskelijatarina
Olimme aloittaneet kesämökin rakentamisen vuotta aiemmin ja siinä riitti mielekästä työtä. Onneksi materiaaliakin oli jo valmiiksi hankittuna. Oli mieltä piristävää nähdä saavansa jotakin konkreettista aikaan, vaikka normaali töissä käymisen rutiini olikin kadonnut arkielämästä. 
Finnairin kone sinisellä taivaalla
Uutinen
Ilmanvaihtoasentajaksi opiskeleva helsinkiläinen Linda Malmström toi isänsä Göran Malmströmin katsomaan millaista ammatillinen koulutus on tänä päivänä. Isä Malmström on kiinnostunut näkemään erityisesti koulutustiloja, laitteita ja materiaaleja. Kaveripäivä sattui sopivasti Sulkavalla asuvan Göran Malmströmin Helsingin vierailun yhteyteen. 
Talotekniikan kaveripäivän osallistujia
Katso lisää