Putkiasentaja, talotekniikan perustutkinto Perustutkinto

putkia ja piirrustuksia

Opiskele Talotekniikan perustutkinto, putkiasentajan osaamisala ja työllisty alalle, jossa on monipuoliset työtehtävät ja hyvät työnäkymät. Opinnot voi suorittaa päiväopintoina tai oppisopimuksella.

HUOM! Aikuiskoulutustukea hakevien opiskelijoiden kohdalla opinnot voidaan aloittaa jo ke 12.6. orientaatiopäivällä sekä yto-opinnoilla. Näin opiskelijat, jotka ovat oikeutettuja aikuiskoulutustukeen voivat hakea tukea nykyisen lain puitteissa. Katso lisää Aikuiskoulutustuki - Aikuiskoulutustuki. Putkiasentajan ammatilliset opinnot alkavat kaikille 18.9. Aiemmin aloitetut opinnot voivat aikaistaa myös valmistumista.

 

Kenelle tutkinto sopii?

Voit hakeutua koulutukseen, jos sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna ja hyvä fyysinen kunto. Koulutukseen hakeutuvalla on oltava B-luokan ajokortti, kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä hyvä motivaatio oppimiseen.

Suomen kielen taitojen tulee olla vähintään tasoa B.1. Opiskelijalla tulee olla myös perustaidot digiosaamisesta, työelämävalmiudet ja kyky työskennellä sekä itsenäisesti että osana työryhmää. 

Oppisopimuksessa opiskelijan tulee olla töissä LVI-alalla.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta.

Lue lisää  tutkinnon suorittamisesta   tutkinnon perusteista

Asiantuntijat

Inspiroidu

Blogi
Ei ihan helppoa, ja väärinhän se meni. Aito kupariputki maksaa 5 €/metri, joten säästöä syntyi heti. Meinasin lopuksi jättää kädessä pidettävät ohjaimet virtuaalipöydälle, mutta tajusin asian viime hetkellä ennen kuin kapulat putosivat.
Blogi Kari Kaihonen
Uutinen
Ilmanvaihtoasentajaksi opiskeleva helsinkiläinen Linda Malmström toi isänsä Göran Malmströmin katsomaan millaista ammatillinen koulutus on tänä päivänä. Isä Malmström on kiinnostunut näkemään erityisesti koulutustiloja, laitteita ja materiaaleja. Kaveripäivä sattui sopivasti Sulkavalla asuvan Göran Malmströmin Helsingin vierailun yhteyteen. 
Talotekniikan kaveripäivän osallistujia
Uutinen
Syitä tähän voi olla monia. – Kun töitä riittää, ei markkinoinnille koeta tarvetta tai sitä ei kerta kaikkiaan muisteta tehdä. Luotetaan myös vanhaan tapaan mainostaa omaa työtä, eli ostetaan mainostilaa lehdestä, hämeenlinnalainen LVI-asentaja ja talotekniikan kouluttaja Lassi Heiskanen sanoo. 
Hakusanana LVI eli sananen LVI-alan yrityksen some-näkyvyydestä
Lue lisää artikkeleita