Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto Perustutkinto

Opiskele ilmanvaihtoasentajaksi ja työllisty alalle, jolla on hyvät työnäkymät. Koulutus sisältää muun muassa IV-kanavistojen asentamista ja puhdistamista, ilmamäärien mittausta ja tasapainotusta sekä IV-koneiden huoltamista. Opinnot voi suorittaa päiväopintoina tai oppisopimuksella.

 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutukseen voi hakea, jos sinulla on suoritettuna peruskoulu tai vastaava oppimäärä.

Suomen kielen taitojen tulee olla vähintään tasoa B1.1. Sinulla on vähintään B-luokan ajokortti, kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä hyvä motivaatio oppimiseen. Kyky työskennellä itsenäisesti sekä osana työryhmää ovat hyvän IV-asentajan ominaisuuksia.

Oppisopimusopiskelijoiden tulee olla töissä IV-alalla.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta.

Asiantuntijat

Inspiroidu

Blogi
Ei ihan helppoa, ja väärinhän se meni. Aito kupariputki maksaa 5 €/metri, joten säästöä syntyi heti. Meinasin lopuksi jättää kädessä pidettävät ohjaimet virtuaalipöydälle, mutta tajusin asian viime hetkellä ennen kuin kapulat putosivat.
Blogi Kari Kaihonen
Uutinen
Ilmanvaihtoasentajaksi opiskeleva helsinkiläinen Linda Malmström toi isänsä Göran Malmströmin katsomaan millaista ammatillinen koulutus on tänä päivänä. Isä Malmström on kiinnostunut näkemään erityisesti koulutustiloja, laitteita ja materiaaleja. Kaveripäivä sattui sopivasti Sulkavalla asuvan Göran Malmströmin Helsingin vierailun yhteyteen. 
Talotekniikan kaveripäivän osallistujia
Uutinen
Syitä tähän voi olla monia. – Kun töitä riittää, ei markkinoinnille koeta tarvetta tai sitä ei kerta kaikkiaan muisteta tehdä. Luotetaan myös vanhaan tapaan mainostaa omaa työtä, eli ostetaan mainostilaa lehdestä, hämeenlinnalainen LVI-asentaja ja talotekniikan kouluttaja Lassi Heiskanen sanoo. 
Hakusanana LVI eli sananen LVI-alan yrityksen some-näkyvyydestä
Lue lisää artikkeleita