Koulutusyhteistyö on satsaus henkilöstön hyvinvointiin Taitocase

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

18.8.2022

Artikkelin kansikuva. Kuvituskuva, jossa automaatioasentaja tekee asennustyötä Wirmaxin t-paita yllään.

– Meillä oli kova tarve saada ilmalämpöpumppuasentajille kylmäasennuslupia. Taitotalon asiakkuuspäällikkö ryhtyi heti auttamaan, ja saimme neljä asentajaa kurssille saman tien, kertoo Wirmaxin HR- ja hallintopäällikkö Mikaela Kokko.

Wirmax on moderni talotekniikkakonserni, joka tarjoaa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja turvapalveluita. Sen valikoimaan kuuluvat kiinteistöjen tekninen huolto sekä sähkö- ja LVI-työt. Asiakkaina sillä on niin liikekiinteistöjä, asunto-osakeyhtiöitä, rakennusyrityksiä kuin yksityisiä asukkaitakin.

– Palvelun laatu, yksityiskohdat ja avoimuus ovat tärkeitä, Mikaela kertoo.

Wirmax on aktiivinen ja voimakkaasti kehittyvä yritys. Sen toiminnan ytimessä on digitaalinen toiminnanohjaus, jolla työtä ohjataan oikea-aikaisesti ja tehokkaasti.

– Tuotettu palvelu dokumentoidaan aina digitaalisesti, jolloin tarvittava tieto on helposti saatavilla vielä pitkän ajan jälkeenkin, Mikaela sanoo.

Kiinteistöautomaatio ja kestävä kehitys tuovat alalle uudenlaisia työtehtäviä

Rakentamisen buumi näkyy kasvuna talotekniikka-alan yritysten liikevaihdoissa. Alalla on monenlaisia töitä, ja esimerkiksi erilaiset kylmätuotannot, uusiutuvat energia ja kehittyvä kiinteistöautomaatio tuovat alalle uudenlaisten osaajien tarpeen. Wirmax on tehnyt viimeisen vuoden aikana kaksi yritysostoa, ja se on tuplannut henkilöstömääränsä puolessatoista vuodessa.

– Tavoitteenamme on osaava henkilökunta, joka viihtyy työssään.

Wirmaxin kasvaessa se pystyy tarjoamaan työntekijöilleen erilaisia urapolkuja ja kiinnostavia tehtäviä. Mikaelan missio on, että jokaisen työntekijän toiveet ja tavoitteet kartoitetaan kehityskeskustelussa ja että jokainen työntekijä saisi tehdä itselleen mieluisinta työtä.

– Esimerkiksi sähköasentajia saattaa kiinnostaa automaatioala.

Talotekniikan Mikaela näkee tulevaisuuden alana. Järjestelmät kehittyvät entisestään, tieto liikkuu sähköisesti ja erilaiset järjestelmien väliset integraatiot yleistyvät. Kesän alussa Wirmax avasi uudenlaisen verkkokaupan, josta talotekniikan tuotteita voi ostaa asennettuna. Verkkokaupasta asennuspalvelun tilaaminen on nopeaa ja helppoa. Tulevaisuudessa verkkokauppa on integroitavissa esimerkiksi taloyhtiöiden käyttämiin järjestelmiin.

Kuvassa Mikaela Kokko seisoo pakettitauton edessä.
Mikaela Kokko työskentelee Wirmaxissa hallinto- ja HR-päällikkönä.

Koulutusyhteistyö kehittää osaamista organisaation kaikilla tasoilla

Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on havainnollistanut Wirmaxin koulutustarpeet kokonaisvaltaisesti ja suunnitelmallisesti. Yhteistyö pureutuu yrityksen koulutustarpeisiin syvällisesti organisaation kaikilla eri tasoilla. Taitotalon avulla löytyi harjoittelija markkinointiin, ja myös hallinnon ja työnjohdon osaaminen on kartoitettu. Wirmaxin tuotantojohtajallekin löytyi Taitotalosta sopiva johtamisen koulutus.

– Yhteydenpito on aktiivista, ja Taitotalon ansiosta keskustelemme osaamisen kehittämisestä enemmän.

Osaamisen johtamista ja koulutustarpeita pohtiessa Mikaela on syventynyt siihen, minkälaiselle osaamiselle on tarvetta.

– Oma tekeminen ja osaaminen kehittyvät työn ohessa jatkuvasti, Mikaela iloitsee.

Helposti lähestyttävä johto on kilpailuetu

Työnantajaansa Mikaela kehuu vuolaasti. Talotekniikka-alaa pohtiville ja alan opiskelijoille hän vinkkaa, että Wirmax tarjoaa hyvän työyhteisön, jossa on mukava olla töissä. Lisäksi henkilöstöetuudet ovat hyvät, ja työntekijöistä pidetään huolta.

– Meillä työntekijöitä kohdellaan yksilöinä eikä joukkona. Se on tavoitteemme myös tulevaisuudessa.

Mikaelan mielestä HR- ja hallintopäällikön tehtävässä keskeisintä on työhyvinvoinnista huolehtiminen. Avoimuus, rehellisyys ja rehtiys ovat arvoja, joita hän noudattaa työssään. Mikaela kertoo, että matala hierarkia on Wirmaxin kilpailuetu. Se, että toimitusjohtajaa ja HR-päällikköä on helppoa lähestyä, on tärkeää.

– Pidän siitä, että Wirmaxilla on tietyllä tapaa pienen firman ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Kuvassa Wirmaxin asennustyöntekijä seisoo pakettiauton edessä ja hymyilee.
Wirmaxilla työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan.

”Taustani takia näen helposti erilaisia uramahdollisuuksia”

Mikaela on työskennellyt Wirmaxilla 1,5 vuotta. Sitä ennen hän toimi lentoemäntänä. Viimeisen vuoden hän oli koronan takia lomautettuna. Mikaela on kiinnostunut kielistä, ja jo ollessaan lentoemäntänä hän ryhtyi opiskelemaan ammattikorkeakoulussa monikielisyyteen keskittyvää tradenomin tutkintoa.

– Tulin Wirmaxiin tekemään opintoihini liittyvää harjoittelua johdon assistenttina, jonka jälkeen jäin Wirmaxille töihin.

Itseään Mikaela pitää onnekkaana. Hän sai sattumalta unelmiansa työpaikan, ja hänen urakehityksensä on ollut huimaa. Mikaela iloitsee monipuolisesta työnkuvastaan. Hän vastaa järjestelmistä, hallinnollisista- ja henkilöstöasioista. Taustansa takia hän näkee helposti erilaisia uramahdollisuuksia myös toisten kohdalla.

– Välttämättä aina ei tarvitse olla kokemusta, mutta intoa ja innokkuutta on oltava ja itsensä kehittämisen pitää kiinnostaa.

Kuvassa automaatioasentaja suorittaa asennustehtävää.
Wirmax tarjoaa nykyaikaisia palveluita talotekniikka-alalle.

Osaaminen ja kyvykkyyden tunne lisäävät työhyvinvointia

Mikaelan johtamisfilosofian keskiössä on ajatus, että henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Ensisijainen asia, johon pitää panostaa ovat työntekijät. He mahdollistavat työllään yrityksen toiminnan. Tutkitusti osaaminen ja kyvykkyyden tunne lisäävät työssä viihtymistä.

– Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on suora satsaus henkilöstön hyvinvointiin.

Ristiriitatilanteissa Mikaelalla on tapana asettaa itsensä toisen osapuolen saappaisiin. Wirmaxin kulttuuriin kuuluu, että kaikilla on lupa pyytää apua matalalla kynnyksellä, olipa kyseessä sitten työ- tai yksityiselämän asia. Johdon koulutusmyönteisyys vaikuttaa positiivisesti avoimen kulttuurin ja ilmapiirin syntymiseen.

– Rakastan kulttuuriamme, olemme yhtä suurta työperhettä, Mikaela muotoilee ja pohtii, että hänestä on hienointa vaikuttaa positiivisesti henkilöstön urakehitykseen.

– Ja usein ensimmäinen askel urakehityksen polulla on koulutus, Mikaela jatkaa.