Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti. Osaat ottaa huomioon kuljetusalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset sekä noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita.
Kenelle tutkinto sopii?
Kuljetusalan ammattitutkinnon työnjohdon osaamisala on tarkoitettu kuljetusalan yritysten ja organisaatioiden työntekijöille, toimihenkilöille tai yrittäjänä toimiville, jotka työskentelevät esimerkiksi työnjohtajana, ajojärjestelijänä, kuljetusesimiehenä, liikenne-esimiehenä, tiiminvetäjänä, vuorovalvojana tai muussa kuljetusalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävässä. Tutkinto on tarkoitettu työnjohtajana toimiville tai työnjohdollisiin tehtäviin siirtyville työntekijöille.
Tutkinnon rakenne
Työnjohdon osaamisala
Pakolliset tutkinnon osat | 100 osp
Kuljetusalan työnjohtajana toimiminen, 50 osp
Kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat | 50 osp
Varasto- tai terminaalitoimintojen organisointi, 30 osp
Ajoneuvokorjaamon toimintojen organisointi, 30 osp
Kehitystehtävän suunnittelu, 20 osp
Tutkinnon osa toisesta osaamisalasta tai toisesta perus- ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta | 30 osp
Tutkintoon voidaan valita tutkinnon osa tai osia toisesta osaamisalasta tai perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta sen verran, että tarvittava 40 osp täyttyy. Tutkinnon osa tai osat nimetään tutkintotodistukseen siten, kuin se on siinä tutkinnossa, josta se on valittu ja sen tai niiden osaamispistemäärä on sen mukainen, kuin pistemäärä on siinä tutkinnossa, josta se on valittu.
Tutkinnon suorittaminen
18kk
Koulutus sisältää lähi- sekä etäkoulutusta.
Koulutusmuoto
Oppisopimus
Tutkinnon voit suorittaa oppisopimuksella (opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon välinen sopimus). Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on myös sitouduttava järjestämään työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja tukemaan oppimista (nimetty työpaikkaohjaaja).
Koulutussopimus
Voit hankkia tutkinnossa ja työelämässä edellytettävää osaamista myös koulutussopimuksella. Koulutussopimus mahdollistaa palkattoman, työpaikalla tapahtuvan oppimisen. Koulutussopimuksen solmivat sopimustyöpaikka sekä Taitotalo.
Työttömyysetuisuuksia saavan opiskelijan on sovittava etukäteen TE-toimiston virkailijan kanssa opiskelusta työttömyysetuudella.
Oppisopimuksella ja koulutussopimuksella voit opiskella koko tutkinnon tai vaihtoehtoisesti haluamiasi tutkinnon osia (osatutkinto).