Haluaisitko työskennellä eläintenhoitajana klinikalla? Klinikkaeläinhoitaja on eläinten terveydenhuollon ja sairaanhoidon ammattilainen. Klinikkaeläinhoitaja on todellinen moniosaaja, jonka työtehtäviin kuuluvat monipuoliset työtehtävät asiakaspalvelusta välinehuoltoon ja anestesiavalvonnasta röntgeniin.
Eläintenhoidon ammattitutkinto klinikkaeläinhoitamisen osaamisalalta pätevöittää sinut klinikkaeläinhoitajan tehtäviin. Klinikkaeläinhoitajat työskentelevät eläinsairaaloissa ja eläinklinikoilla tavallisimmin pieneläinten sairaanhoidon tehtävissä. Klinikkaeläinhoitajan työtehtäviin kuuluvat esim. monipuolinen asiakaspalvelu, leikkaussali-, röntgen- ja laboratoriotyöskentely sekä aseptiikasta ja puhtaudesta huolehtiminen.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus soveltuu aikuiselle, jolla on motivaatio ja tahtotila klinikkaeläinhoitajan vaativiin työtehtäviin sekä opiskeluun klinikkatyön ohessa. Työssä tarvitaan hyvä terveys ja vaativiin asiakaspalvelutilanteisiin riittävä suomenkielen taito (B2). Alan työtehtävissä huomioon otettavia terveydellisiä asioita ovat mm. allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla täytyy olla työpaikka eläinklinikalla tai vastaavassa työympäristössä. Huomioi, että et voi tulla hyväksytyksi koulutukseen, jos sinulla ei ole oppisopimustyöpaikkaa ennen hakeutumista.
Lue Minnan opiskelijatarina, jossa hän kertoo opinnoistaan.
Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä, ja se muodostuu seuraavista tutkinnon osista siten, että suoritetaan kaikille pakolliset tutkinnon osat 130 osp ja valitaan osaamisalakohtainen valinnainen tutkinnon osa 20 osp. Tutkintoon voi sisällyttää valinnaisena myös tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osaamispisteen laajuisesti.
Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp
- Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla
- Leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla
- Röntgenkuvaus eläinklinikalla
- Laboratoriotyöskentely eläinklinikalla
- Asiakaspalvelu eläinklinikalla
Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp
- Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla tai
- Eläinalan yritystoiminta
Tutustu Tutkinnon perusteisiin
Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).
Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.
Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Ammattitutkinnon näyttöjen arviointi tapahtuu työpaikoilla ja työnantajan tulee sitoutua näyttöjen arviointiin yhdessä oppilaitoksen kanssa.
Tutkinnon suorittaminen
Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.
Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.
Lähiopiskelua on keskimäärin 22 päivää, joista osa opiskellaan verkkoluentoina ja osa paikan päällä Helsingissä.
Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla TÄYTYY olla työpaikka eläinklinikalla tai vastaavassa työympäristössä. Huomioi, että et voi tulla hyväksytyksi koulutukseen, jos sinulla ei ole oppisopimustyöpaikkaa ennen hakeutumista.
Jos olet kiinnostunut hakeutumaan omaehtoiseen päiväkoulutukseen, niin se tulee hakuun nettisivuillemme alkuvuonna 2025. Koulutus alkaa loppusyksystä 2025.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Silloin, kun oppisopimustoimistona toimii joku muu kuin Taitotalo, ei opiskelijoilta peritä opiskelumaksua.