Evidensia rakentaa Taitotalon kanssa urapolkuja eläinalalla Taitocase

Urapolkujen luominen on tärkeää sekä työtekijälle että yritykselle. Polun avulla työntekijä tietää, mikä on oman ammatillisen uran seuraava askel. Yrityksen toimintojen kehittäminen on sujuvaa, kun henkilöstön osaamisen kehittäminen on polutettua.

4.5.2023

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

Evidensia ja Taitotalo ovat yhteistyössä kehittäneet Evidensiaan kuuluvien eläinlääkäriasemien henkilöstön osaamista. Esimerkiksi Eläinlääkäriasema Laumassa, joka on osa Evidensiaa, moni on päivittänyt osaamistaan Taitotalossa.

– Yhteistyön piiriin kuuluvat eläinalan koulutukset, mutta myös esimerkiksi esihenkilötyöhön liittyvät taidot, Evidensian HRD-päällikkö Laura Kortelainen sanoo.

Evidensia on valtakunnallisesti toimiva pienten ja suurten eläinlääkäriasemien sekä eläinsairaaloiden verkosto. Sillä on yli 1 600 työntekijää Rovaniemeltä pääkaupunkiseudulle. Evidensia on osa IVC Evidensiaa, Euroopan suurinta eläinlääkintäpalveluiden tarjoajaa.

Taitotalon koulutukset tukevat evidensialaisten urapolkuja

Evidensialla pyritään siihen, että jokainen työntekijä löytää oman urapolkunsa ja pääsee kehittymään ammatillisesti. Esimerkiksi hoitajat aloittavat työnsä avustajana, opiskelevat sitten klinikkaeläinhoitajaksi ja lopulta suorittavat myös eläinalan erikoisammattitutkinnon. Tutkintojen ja työtehtävien välissä työntekijät suorittavat lisäksi paljon lyhyitä koulutuksia, jotka tukevat heidän uratavoitteitaan.

Taitotalo on räätälöinyt Evidensian tarpeisiin sopivaksi useita koulutuskokonaisuuksia. Tänä keväänä on esimerkiksi aloitettu rekrytoiva oppisopimusopiskelijoiden ryhmä, millä pyritään vastaamaan alan työvoimapulaan. Anestesia haltuun -TäsmäKoulutus puolestaan suunniteltiin tukemaan ja täydentämään lyhyemmän ajan alalla työskennelleiden klinikkaeläinhoitajien sujuvaa siirtymistä klinikan vaativampiin toimenpiteisiin. Tällaisia ovat esimerkiksi leikkaussalissa ja anestesiatoimenpiteissä avustaminen.

Evidensialle räätälöityjen koulutusten lisäksi useat Evidensian eläinlääkäriasemien verkoston työntekijät suorittavat oppisopimuksella eläintenhoidon ammattitutkintoa, josta he valmistuvat klinikkaeläinhoitajiksi.

Taitotalossa koulutetaan paljon klinikkaeläinhoitajia

– Oppisopimusopiskelu sopii erittäin hyvin klinikkaeläinhoitajan tutkinnon suorittamiseen, Kortelainen kertoo.

Käytännönläheinen opiskelu työpaikalla takaa sen, että opiskelija pääsee hyvin käsiksi eläinlääkäriaseman arkeen. Klinikkaeläinhoitajan työ on suureksi osaksi käsityötä, jota tehdään eläinten ja niiden omistajien kanssa. Käytännön klinikkaoppia saa parhaiten nimenomaan työpaikalla, oikean elämän työtehtävissä. Käytäntöä tukevat hyvin oppilaitoksesta saatavat teoriatiedot.

Kortelaisen oma urapolku

Kortelainen on itsekin uransa alussa suorittanut klinikkaeläinhoitajan tutkinnon Amiedussa, ennen kuin se yhdistyi AEL:n kanssa Taitotaloksi. Kortelaisen ura on edennyt siitä monien eri tehtävien kautta Evidensian HRD-päälliköksi. Alun perin hän löysi eläinalan hoitamalla nuorena erään eläinlääkärin hevosia ja ajautumalla sitä kautta eläinlääkäriasemalle töihin.

– Eläinalalla on todella monipuolisesti erilaisia työpaikkoja ja mahdollisuus edetä uralla, hän sanoo.

Kortelainen lisää, että eläinalalta löytyy töitä eläinten kanssa työskentelyn lisäksi muun muassa asiakaspalvelutehtävistä.

Eläinalalle voi tulla myös alanvaihdon kautta

Elinklinikka Laumassa Järvenpäässä klinikkaeläinhoitajana työskentelevä Laura Eronen on myös opiskellut Taitotalossa. Hän on suorittanut äskettäin klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinnon oppisopimuksella. Alun perin hän tutustui Eläinlääkäriasema Laumaan opiskellessaan muualla eläintenhoitajaksi. Silloin hän päätti, että haluaa juuri sinne töihin.

Eronen on alanvaihtaja. Hän on ensimmäiseltä ammatiltaan kokki. Hän on työskennellyt ennen eläinalaa myös teollisuudessa kokoonpanijana ja testaajana.

– Eläintenhoidon ammattitutkinnon suoritettuani pääsin kuin pääsinkin unelmieni työpaikkaan eli Laumaan töihin, Eronen kertoo.

Evidensian mahdollistamat ja Taitotalon toteuttamat koulutukset ovat auttaneet häntä hyvin pääsemään mukaan eläinlääkäriaseman monipuolisiin työtehtäviin.

Eläinlääkintäalalla on tällä hetkellä töitä

Kortelainen kertoo, että eläinlääkintäalalla on tällä hetkellä työvoimapula. Tarvetta on sekä koulutetuille ja osaaville eläinlääkäreille että eläintenhoitajille.

Tähän haasteeseen vastaa Taitotalo, joka tarjoaa monenlaista ja monen eri tasoista koulutusta eläinalalle.

 

Huomionuoli

Tutustu eläinalan koulutuksiin Taitotalossa: Eläinalan koulutukset Taitotalossa

 

 

 

 

Teksti ja video: Minna Moshnikoff, Taitotalo