Eläintenhoitokoulutus

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.
Koulutamme eläintenhoitoalan ammattilaisia

Taitotalossa voi kouluttautua eläintenhoitoalan ammattilaiseksi. Tutkintokoulutuksemme on suunniteltu työelämälähtöisiksi ja joustaviksi. Erilaiset koulutusratkaisumme soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi aikuisille ammatinvaihtajille. Eläintenhoidon ammattilainen voi työskennellä muun muassa eläinklinikalla, lemmikkieläintarvikekaupassa tai muissa eläinten hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä.

Eläintenhoitoala tarjoaa myös mahdollisuuden yrittäjyyteen, sillä eläinten kouluttajat, trimmaajat ja koirahierojat toimivat usein ammatinharjoittajina. Järjestämme koulutusta myös yrittäjäosaamiseen.

Eläintenhoidon ammattitutkinnossa on useita suuntautumisvaihtoehtoja

  • Klinikkaeläinhoitaja on eläinten terveydenhuollon ammattilainen, joka voi avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tehdä laboratoriotutkimuksia, toimia eläinlääkärin apuna leikkaussalissa ja röntgenissä.
  • Eläintenkouluttaja on eläinten hyvinvoinnin, käyttäytymisen ja kouluttamisen asiantuntija.
  • Trimmaaja on eläinten hyvinvoinnin ja turkinhoidon asiantuntija.
  • Koirahieroja on koirien hyvinvoinnin asiantuntija. Koiralle, aivan kuten ihmisillekin, tulee elämän aikana lihasjumeja ja erilaisia kiputiloja, joita koirahieronta voi helpottaa.
  • Eläintarvikekaupan asiantuntija (eläinkaupan osaamisala) tuntee yleisimpien lemmikkilajien hoitotarpeet ja tuotteet sekä omaa hyvät asiakaspalvelutaidot.
  • Eläinhoitolan asiantuntija voi toimia muun muassa yrittäjänä ja työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa.

Laadukasta lisä- ja täydennyskoulutusta ammattilaisille ja yrityksille
Järjestämme eläintenhoitoalalle myös syventävää jatko- ja täydennyskoulutusta. 

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnolla ammattilainen voi syventää osaamistaan ja kehittää ammattitaitoaan valitsemallaan osaamisalalle.

  • Eläintenkouluttaja – eläintenkouluttajan ammatissa toimiville, jotka haluavat kehittää osaamistaan hyvinvoinnin arviointimenetelmissä ja käyttäytymisanalyysissä.
  • Klinikkaeläinhoitaja – klinikkaeläinhoitajan ammatissa toimiville, jotka haluavat kehittää uraansa ja saada lisää tietoa ja taitoa. Osaamisalalla voi suuntautua sisätautien hoitotyöhön, kirurgiseen hoitotyöhön, anestesiaan ja tehohoitoon. 
  • Koirien tai kissojen ruokinta -osatutkinnon suorittaminen soveltuu klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinnon suorittaneille, eläintarvikeliikkeissä työskenteleville, eläintenhoidon ammattitutkinnon tai maatalousalan perustutkinnon suorittaneille, jotka haluavat lisätä tietämystään koiran tai kissan ruokinnasta.

Yrityksille räätälöimme henkilöstön tarpeiden mukaisia, laadukkaita ja vaikuttavia täydennyskoulutuksia.
Tarjonnassamme on myös ajankohtaisia lisä- ja täydennyskoulutuksia.

Opiskelijatyönä trimmausta

Opiskelijamme tekevät työharjoitteluna koirien trimmausta Taitovetissä, joka sijaitsee Taitotalossa.  Palvelumme ovat maksuttomia ja toivomme harjoituskoirien olevan rauhallisia ja käsittelyyn tottuneita. Trimmauksessa huomioidaan aina asiakkaan toiveet ja etenkin eläimen hyvinvointi. 

Voit varata koirallesi ajan trimmaukseen alla olevan linkin kautta. Aikoja tulee tarjolle aina koulutuskalenterin mukaan, joten huomioithan, ettei aikoja ole tarjolla joka viikolla. Löydät vapaana olevat ajat alla olevasta ajanvarauskalenterista. Tällä hetkellä emme pysty ottamaan mallikoiria, seuraavat trimmausajat avautuvat myöhemmin syksylle 2024.

Opiskelijatöiden ajanvarauskalenteriin pääset tästä

Koulutushaku

Alan koulutukset

Klinikkaeläinhoitajan koulutusEläintenkouluttajan koulutusKoirahierojan koulutusTrimmaajan koulutusEläinhoitola, koulutusEläinkauppa, koulutusEläintenhoitoalan täydennyskoulutukset ja seminaarit

Inspiroidu kokemuksista

Opiskelijatarina
Anne Ollila on poronhoitaja, porotilan emäntä ja porojen kouluttaja, joka tekee päivätyötään porotalouden kattojärjestössä Rovaniemellä. Hänellä on useampia tutkintoja ja monenlaista työkokemusta, muun muassa tutkimustöistä yliopistolta.– Kaikkea tekemistäni yhdistää poro. Poro on minulle sama, kuin elämä, Anne sanoo.