Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus Erikoisammattitutkinto

kissa tutkittavana klinikalla

Oletko kiinnostunut kehittämään osaamistasi anestesian, tehohoidon, sisätautien, kirurgian tai ruokinnan osalta? Kuuluuko työhösi ohjausta ja perehdytystä? Haluatko työkaluja työyhteisösi hyvinvoinnin tukemiseen?

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen  osaamisala on tarkoitettu kokeneille eläintenhoidon ammattilaisille osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. Koulutus syventää eläintenhoitotyön osaamista ja lisää ammattitaitoa vaativissa eläintenhoidon työtehtävissä toimimiseen sekä edistää syvällisempää ammatin hallintaa. 

Kenelle tutkinto sopii?

Tervetuloa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon etäinfoihin kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta:

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Tutkintokoulutus soveltuu klinikkaeläinhoitajille, jotka ovat suorittaneet klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitutkinnon (tai vastaava koulutus). Erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää usean vuoden työkokemusta klinikkaeläinhoitajan tehtävissä. Poikkeuksena Kissojen tai koirien ruokinta -tutkinnon osa, jota voi tulla suorittamaan myös muiden eläintenhoidon osaamisalojen ammattitutkinnon suorittaneet ja työkokemusta omaavat.  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.  

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa tulee myös huomioida työpaikan soveltuvuus tutkinnon osan suorittamiseen tarvittavien resurssien suhteen.  Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. 

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Oppisopimuksissa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 100 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

 

Asiantuntijat

Satu Hirsilä

Satu Hirsilä

kouluttaja, eläintenhoito, klinikkaeläinhoitaja

Inspiroidu

Uutinen
Rosa Hakala työskentelee pääsääntöisesti samoissa vuoroissa yhdessä oppisopimusopiskelijan kanssa, haastaa ja ohjaa. Hän osaa antaa opiskelijalle tilaa kehittyä erilaisissa työtehtävissä. Rosan ohjattavat ovat loistaneet näytöissä poikkeuksellisen taitavina. Hän jakaa esimerkillisesti omaa tietotaitoaan. 
Lue lisää artikkeleita