Koulunkäynninohjaaja, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto Ammattitutkinto

Sosiaali- ja terveysalan koulutus yhteistyö

Näetkö itsesi oppilaan ja oppimisen ohjaajana monipuolisessa eri-ikäisten oppijoiden toimintaympäristössä? Halutako ohjata leikkiä, liikuntaa, kuvataidetta? Koulunkäynnin ohjaajana pääset tekemään tätä kaikkea!

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus on tarkoitettu

henkilöille, jotka toimivat koulunkäyntiavustajina tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina, tai joilla on koulunkäyntiavustajan tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tai lasten ja nuorten erityisohjaajan työtä vastaavaa kokemusta.

Koulutukseen voi hakeutua myös ilman alan työkokemusta, jolloin koulutus on päätoimista. Lisäksi voi tulla päivittämään koulunkäyntiavustajan tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan ammattitutkinnon.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä. Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan”​).

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 1.1.2024 alkaen 50 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita