Sosiaali- ja terveysalan sekä välinehuollon koulutukset

saattohoitaja työssään
Koulutamme sosiaali- ja terveysalan sekä välinehuollon ammattilaisia

Taitotalossa voit kouluttautua sosiaali- ja terveysalan, välinehuollon tai kasvatusalan ammattilaiseksi.

Tutkintokoulutuksemme on suunniteltu työelämälähtöisiksi ja joustaviksi. Koulutukset soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi aikuisille ammatinvaihtajille tai täydennyskoulutukseksi työn ohessa. 

Meillä on tarjolla erilaisia kouluttautumisratkaisuja, kun haluat tulla ihmisläheisen ja kestävän alan ammattilaiseksi. Voit opiskella iltaopintoina, työn ohessa, oppisopimuksella tai päätoimisina päiväopintoina.

Sosiaali- ja terveysalan koulutukset

Välinehuollon koulutukset

Laadukasta lisä- ja täydennyskoulutusta

Järjestämme sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan sekä välinehuollon ammattilaisille syventävää jatko- ja täydennyskoulutusta. Osaamistaan voi laajentaa esimerkiksi perustutkinnon osaamisaloilla tai ammatti- ja erikoisammattitutkinnon osatutkinnoilla. 

Tarjonnassamme on myös ajankohtaisia lisä- ja täydennyskoulutuksia. Yrityksille räätälöimme myös henkilöstön tarpeiden mukaisia, laadukkaita ja vaikuttavia täydennyskoulutuksia.

Tutustu avoinna oleviin koulutuksiin

Koulutushaku

Alan koulutukset

Lähihoitajan ja hoiva-avustajan koulutuksetVälinehuoltokoulutusMielenterveys- ja päihdetyöKasvatus- ja ohjausalaVanhustyöSote-alan lyhytkoulutukset ja tapahtumatEnsiapukoulutukset

Inspiroidu

Uutinen
Ole asiantuntijamme suunnittelutilaisuudessa ja tule vaikuttamaan koulutusten sisältöihin. Kerro juuri teidän organisaationne tai alanne osaamis- ja kehittämistarepeet. Vaikuta siihen, että Taitotalossa tehdään oikean sisälltöisiä koulutuksia ja tilaisuuksia.
ihmisistä muodostuva nuoli
Blogi
Ajattelin tässä kirjoituksessani avata, miten koulutusorganisaation monialainen osaaminen palvelee asiakkaita. Taitotalosta löytyy osaamista muun muassa teollisuuden, logistiikan, välinehuollon, puhtaanapidon, turvallisuuden, terveydenhuollon ja eläintenhoidon osa-alueilla. Usko tai älä, hyvin monesti asiakkaiden tarpeet menevät iloisesti ristiin eri toimialojemme kanssa.
Blogi Kimmo Auvinen
Blogi
Ensiapukouluttajien on tärkeää pystyä syventämään osaamistaan, vaikka emme olekaan enää aktiivisesti hoitotyössä kentällä. Siksi ylläpidämme tietojamme muulla tavalla. Käytämme hyödyksi yhteisiä kokoontumisia osaamisen jakamisessa. Kouluttajan työ on luokkatilassa hyvin yksinäistä ammatillisessa mielessä – toki luokka on täynnä innokkaita oppijoita.
Blogi Kimmo Auvinen
Blogi
Resurssit suomen kielen opetukseen ammatillisessa koulutuksessa ovat rajalliset, eikä kielen opetusta tunnu olevan koskaan tarpeeksi. Kun hoiva-avustajaopiskelija tulee kysymään suomen kielen opettajalta, mistä voisi opiskella lisää hoiva-alan suomen kieltä, ei ainakaan meillä ole ollut valmista vastausta.
Blogi Maria Valkama ja Bea Wilén
Taitocase
Lilinkotisäätiö ylläpitää kuutta mielenterveys- ja päihdetoipujille tarkoitettua palvelukotia pääkaupunkiseudulla. Parinkymmenen toimintavuoden aikana palvelukotien asukkaat ovat alkaneet ikääntyä. Mielenterveystyöhön erikoistuneen henkilökunnan huomattiin tarvitsevan lisäosaamista somaattisesta hoitotyöstä ja ikääntyvien sairauksista. 
Lilinkotisäätiön henkilökuntaa ryhmäkuvassa
Taitocase
Tukena on valtakunnallinen kehitysvamma-alan toimintojen ja palveluiden tuottaja ja kehittäjä. Se auttaa ja tukee kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevia ja heidän läheisiään. Tukenalle oppilaitos- ja koulutusyhteistyö ovat tärkeitä.– Olemme Taitotalon kumppanuusasiakas, kertoo Tukenan palveluyksikön johtaja Miia Roisko.
Arikkelin kansikuva. Kuvassa on toisiaan kädestä pitävät kädet ja teksti: Mukana hyvässä elämässä
Opiskelijatarina
Arturo Pérez Sánchez (46) tuli Espanjasta Suomeen seitsemän vuotta sitten. Päätös lähteä töihin ulkomaille syntyi pikkuhiljaa. Espanjan talouskriisin alkaessa Pérez Sánchez jäi työttömäksi. Perhe ja serkut olivat lähteneet jo aiemmin ulkomaille töihin.
Arturo_pääkuva
Uutinen
Seure on kunta-alan henkilöstövuokrauksen asiantuntija. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat työvoiman välittäminen, rekrytointi ja henkilöstöresurssien optimointi. Seuren omistavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja Keski-Uudenmaan Sote -kuntayhtymä.
Taitotalo ja Seure kumppanuussopimuksen allekirjoitus
Katso lisää