Haluatko nostaa pätevyytesi tasoa? Onko sinulla laaja kokemus lukitus-/turvasuojaustehtävistä?
Oletko ollut mukana lukitus- ja turvajärjestelmien suunnittelussa ja asennuksissa?
Erikoisammattitutkinnolla saat vahvistettua ammattipätevyyttäsi ja osaamistasi lukitus-/turvasuojausalan asennustöiden tekemiseen ja johtamiseen sekä esimiestehtäviin.
Kenelle tutkinto sopii?
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, lukkoseppämestari on tarkoitettu lukkosepän ammattitutkinnon suorittaneelle, tai muuten vastaavat tiedot omaavalle, jolla on lisäksi pitkä työkokemus lukitus-/turvasuojausalalta.
Tutkinnon rakenne
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta (30 osaamispistettä), tutkintonimikekohtaisista tutkinnon osista (60─90 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (60─90 osaamispistettä).
Tutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että lukkoseppämestarilla on yksityisen turvallisuusalan lainsäädännössä (LYTP 1085/2015) määritelty turvasuojaustoimintaa harjoittavan vastaavan hoitajan koulutus (ei vartioimis- eikä järjestyksenvalvonta toiminnassa vastaavana hoitajana).
Pakolliset tutkinnon osat (120 osp)
- Sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
- Turvasuojausprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp
- Turvallisuuslainsäädännön ja -normien soveltaminen, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)
- Myynti- ja toimipistepalveluiden hallinta, 30 osp
- Palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Tutkinnon suorittaminen
Tutkintokoulutus kestää 1–1,5 vuotta ja sisältää noin 9–10 lähipäivää.
.
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, lukkoseppämestarin koulutuksen suorittanut voi hakea Poliisihallitukselta vastaavan hoitajan pätevyyttä tarvittaessa.
Laki yksityisestä turvallisuuspalveluista (LYTP) 878/2016
12§ Vastaavan hoitajan koulutus
Jos turvallisuusalan elinkeinoluvan haltija harjoittaa ainoastaan turvasuojaustoimintaa, yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain 77 §:n 1 momentissa tarkoitettuna turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa vastaavana erikoisammattitutkintona pidetään lukkoseppämestarin, sähköyliasentajan tai tieto- ja tietoliikennetekniikan erikoisammattitutkintoa, joka käsittää turvallisuuslainsäädäntöä tai turvallisuusnormeja ja -ohjeita koskevan osan.
Koulutusmuoto
Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena.
Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.