Palkkahallinnon koulutus 719785 Työvoimakoulutus

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammattitaitoasi palkkahallinnon monipuolisissa työtehtävissä siten, että työllistyminen esimerkiksi palkkahallinnon avustaviin tehtäviin tai palkanlaskijaksi on mahdollista. 


 

Koulutuksen aikana perehdyt muun muassa työlainsäädäntöön ja näiden perusteella maksettaviin palkkoihin ja korvauksiin, palkan eri lisiin, luontoisetuihin, tietojen ilmoittamiseen tulorekisteriin sekä palkkakirjanpitoon.

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen palkkahallinnon tehtäviin esimerkiksi palkanlaskijaksi.

Kenelle tutkinto sopii?

Hakijan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen työnhakija. Hakijalta edellytetään kiinnostusta palkkahallinnon tehtäviin sekä oman osaamisen kehittämiseen. Hakijalla tulee olla asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä, aikataulupaineiden sietokykyä ja hänen tulee hallita tietotekniikan perustaidot. Hakija voi olla alalla aiemmin työskennellyt ja/tai alaa aiemmin opiskellut tai alalle tulija, jolla on aiempaa kokemusta toimistotehtävistä. Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B2.1 tai vastaava taso).

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa.
Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan opiskelijan itsensä hankkimassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikka etsitään koulutuksena aikana. Tietopuolinen koulutus Taitotalossa (mm. palkkahallintoa Netvisor -ohjelmistolla) 11/2024-01/2025 ja työssä oppiminen 01/2025-06/2025. Opiskelu on kokopäiväistä ja työelämälähtöistä.

Hakeminen

Hae koulutukseen 5.9.2024 mennessä täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa:
www.tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakkaat->haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 719785 tai koulutuksen nimi) ->klikkaa "Näytä ilmoitukset" (sivun alareunassa)->klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa->Hae tähän koulutukseen. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankki- tunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE- toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun hakuaikana.

Täytä lomake huolellisesti ja perustele hakemuksesi. Hakemusten perusteella tehdään esivalinta ja osa hakijoista kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluihin, jotka järjestetään viikoilla 43-44 (21-31.10.2024). Haastattelut järjestetään Teamsillä (varmistathan että sinulla on kamera koneessa haastattelua varten). Kouluttaja kutsuu haastatteluihin sähköpostilla. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään esivalinnan ja haastattelujen perusteella. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www. tyomarkkinatori> Oma asiointi -> koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Yhteistyössä

TE-palvelut logo