Kone- ja tuotantotekniikan osatutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja (nro 712645) Työvoimakoulutus

hitsausta

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia.

Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Osatutkintojen suorittaminen luo myös pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen.

 

Hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja

 

Ajankohta

 

Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia.

Koulutuksen sisältöjä ovat tutkinnon osien mukaan vaihdellen mm. puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus, levytyöt, materiaalit, piirrosmerkit, työ- ja hitsaustyöturvallisuus, korjaus- ja asennushitsaus.

Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Koulutukseen voidaan sisällyttää keskeisenä osana työssäoppimista. Osatutkintojen suorittaminen luo pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen omaehtoisena tai oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä. Koulutuksen jälkeen omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksessa on mahdollista suorittaa yhteiset tutkinnon osat (yhteensä 35 osp), jotka ovat osa ammatillista perustutkintoa.

 

Toteutus

Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin ja/tai testein.

Osatutkintoon valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (levyseppähitsaaja) on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä itseopiskelua. Koulutukseen kuuluu teoriaopetusta, käytännön hitsausharjoituksia ja kirjalliset tentit sekä käytännön työnäytöt. Opetus ja ohjausta toteutetaan arkipäivisin klo 08:30–15.00. Oppilaalla on läsnäolovelvollisuus.

 

 

Lisätietoja

Pekka Taka-Eilola puh. 050 475 8059, pekka.taka-eilola@taitotalo.fi

Asiakaspalvelu

puhelin 010 80 80 90 asiakaspalvelu@taitotalo.fi

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kenelle tutkinto sopii?

Kohderyhmä

Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Soveltuu myös alan vaihtaville ja täydennyskoulusta tarvitseville.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä, riittävää suomen kielen taitoa (B 2.2) ja valmiuksia sitoutua koulutukseen. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa metallialan tai hitsausalan kokemusta.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Koulutuksen rakenne

Kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan koulutus muodostuu mm. seuraavista tutkinnon osista, joista suoritetaan henkilökohtaistamisen jälkeen valittuja osia.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Maanantaista Torstaihin - Lähiopetus

Perjantai - Itsenäinen opiskelu

 

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9–16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Yhteistyössä

TE-palvelut logo

Inspiroidu

Uutinen
Päivitys selkeyttää tiloissa toimimista, lisää työturvallisuutta ja parantaa tilojen soveltuvuutta käytännön harjoitusten opiskeluun. Muutostyöt ovat valmistuneet elokuussa 2023.
Hitsauskoppi
Lue lisää artikkeleita