
Haluaisitko työskennellä markkinoinnin, viestinnän, graafisen suunnittelun tai verkkosivukehityksen parissa? Jos vastasit kyllä, tutustu heti Digimarkkinoinnin asiantuntija -koulutukseen.
Tee intohimostasi ura – kouluttaudu Digimarkkinoinnin asiantuntijaksi
Digimarkkinoinnin asiantuntija -koulutus tarjoaa syvällisen katsauksen digitaalisen median ja markkinoinnin eri osa-alueisiin. Koulutuksessa opiskelija oppii hallitsemaan digitaalisen markkinoinnin kanavat, luomaan vaikuttavia tarinoita ja niihin sopivaa visuaalista sisältöä, hyödyntämään pelillistämisen voimaa, käyttämään tekoälyä osana digimarkkinointia ja edistämään tietoja ja taitoja videon, kuvan, animoinnin ja podcastien saralla.
Koulutuksen jälkeen voi opiskelija hakeutua työelämään esimerkiksi
- Markkinoinnin ja sisällöntuotannon tehtäviin
- Digitaalisen median asiantuntijaksi
- Graafisen suunnittelijan tehtäviin
- Valokuva-, video- sekä podcast-projektien pariin
- Verkkosivukehitykseen
Kenelle tutkinto sopii?
Tämä koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan ja menestyä digitaalisen median ja markkinoinnin alati kehittyvässä maailmassa. Olipa henkilö sitten aloitteleva tai kokenut markkinoinnin, viestinnän, sisällöntuotannon, graafisen suunnittelun tai painotuotannon ammattilainen, tämä koulutus tarjoaa tämän hetken työkalut ja strategiat, joilla taidot voi nostaa uudelle tasolle.
Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään digimedian ja -markkinoinnin saralla. Kokemus tai harrastuneisuus koulutuksen teemojen ympäriltä katsotaan hakijalle eduksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Mikäli sinulla on soveltuvaa harrastuneisuutta, kerrothan näistä tarkasti koulutushakemuksella.
Valinnassa etusijalle asetetaan hakijat, jotka pystyvät perustelemaan hakemuksessaan hyvin ja selkeästi sen, miten koulutus edesauttaa hakijan urapolkua. Tämän lisäksi valintaan vaikuttaa vahvasti myös aktiivinen työelämäyhteyksien luonti ja verkostojen rakentaminen alan toimijoiden kanssa edistämään sekä koulutuksen aikaista työelämässä oppimisen jaksoa, että urapolun rakentamista.
Koulutus järjestetään suomen kielellä. Koulutukseen valittavien kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.
Koulutuksen kokonaiskesto on noin 6 kuukautta, joista ohjattua opiskelua on noin 4 kuukautta. Opetusjakson jälkeen suoritetaan työelämässä oppimisen jakso, jonka kesto on noin 2 kk.
Koulutus on jaettu käytännössä kolmeen osaan:
1. Teoriaosuus
Teoriaosuus pitää sisällään perehtymisen digimedian ja markkinoinnin eri osa-alueisiin. Osuus pitää sisällään perehtymisen esimerkiksi digitaalisen median kanaviin, digitaaliseen mediasuunnitteluun, digimarkkinointiin, valo- ja videokuvaukseen sekä editointiin sekä podcast-tuotantoon.
2. Projektityöskentely
Koulutusjakson toinen osa on Scrum-projektinhallinnan menetelmän mukaisesti etenevää projektityöskentelyä, joka kiteyttää yhteen koko teoriaosuudessa hankitun osaamisen. Projektityöskentelyssä opiskelija soveltaa ja syventää teoriaosuuden aikana oppimiaan tietoja ja taitoja ja luo aitoa asiakastyötä simuloiden ryhmätyönä ohjatusti mediamateriaalia markkinointiin toisen opiskelijaryhmän toimeksiantoon vastaten.
3. Työelämässä oppimisen jakso
Työelämässä oppimisen jakson tavoitteena on löytää kiinnostuksen kohteita vastaava työpaikka, jossa opiskelija pystyy soveltamaan ja syventämään alan tietoja ja taitoja.
Opetuksen aiheita:
- Digitaalisen median kanavat
- Digitaalinen mediasuunnittelu
- Digimarkkinointi
- Valo- ja videokuvaus
- Kuva- ja videoeditointi
- Tekoäly osana digimarkkinoinnin kenttää
- Animaatiot
- Podcast
- M365-työkalut
- Projektityöskentely: Suunnittelu, Toteutus, Luovutus, Dokumentaatio
- Taitotalosta Työelämään
- Tiedonhaku
- Markkinointi
- Itsensä ja oman osaamisensa brändäys
Tutkinnon suorittaminen
Koulutus on kestoltaan noin 6 kuukautta. Jakso pitää sisällään intensiivisen kontaktiopetusjakson (lähi-, etä- ja verkko-opinnot) 06.10.2025-08.03.2026 (noin 4 kk) ja työelämässä oppimisen jakson 09.03.-30.04.2026 (noin 2 kk). Opintoja toteutetaan viitenä päivänä viikossa.
Koulutukseen sisältyy kontaktiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Opetus toteutetaan arkipäivisin viitenä päivä viikossa klo 8:00-14:00 välillä.
Hakeminen
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus viimeistään 25.8.2025. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työvoimaviranomaisen toimipisteeseen (paperihakemuslomake: www.suomi.fi , hakusana keha20e1. Koulutusnumero 726757). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti työvoimaviranomaisen toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit myös jättää paperihakemuksen työvoimaviranomaisen toimipisteeseen hakuaikana.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, työvoimaviranomainen selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Huomioithan, että järjestelmämuutoksen takia koulutus- ja työhistoriatietosi eivät heijastu automaattisesti koulutushakemukseen. Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten perusteella, joten täydennäthän hakemukseen ne koulutus- ja työhistoriatiedot, jotka haluat että otetaan huomioon valintaa tehtäessä.
Opiskelijaksi valinta
Perustele hakemuksesi huolella (miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen). Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella viikolla 37. Haastatteluissa selvitetään mm. hakijan tausta sekä valmiudet opiskeluun.
Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.
Haastattelut järjestetään viikolla 38. Koulutuksen järjestäjä kutsuu haastatteluun valitut sähköpostitse. Haastattelut pidetään etähaastatteluna Microsoft Teams -ohjelman välityksellä. Haastattelukutsun yhteydessä toimitetaan linkki Teams-kokoukseen sekä ohjeistukset etätapaamiseen liittymiseen. Haastattelun kesto on noin 30 minuuttia.
Koulutusmuoto
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.