Taitotalon Python-ohjelmoija -koulutus sisältää reilun puolen vuoden aikana rautaisannoksen ohjelmointivalmennusta sekä kahden kuukauden työelämässä oppimisen jakson.
Koulutus tarjoaa perinteisille ohjelmointiosaajille mahdollisuuden täydentää ja päivittää osaamistaan, ja toisaalta ohjelmoinnista kiinnostuneille tilaisuuden osaamisensa laajentamiseen. Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa riittävät valmiudet projektiorganisaatiossa Python-ohjelmoijan tehtävissä toimimiseen sekä suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa Ohjelmointi (45 osp). Opiskelijan tulee itse aktiivisesti hakea työssäoppimispaikkaa koulutuksen aikana.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille kohderyhmään kuuluville työnhakijoille, joiden asiakkuus TE-toimistossa / kuntakokeilussa on voimassa.
Koulutukseen valittavalta edellytetään ohjelmointitaustaa joko harrastuneisuuden, opiskelun tai työkokemuksen kautta. Valittavan tulee olla motivoitunut kehittämään osaamistaan sekä olla valmis sitoutumaan koulutukseen. Koulutus järjestetään suomen kielellä, joten koulutukseen valittavan suomen kielen taitotason tulee olla vähintään B1.2. Myös englannin kielen riittävää osaamista edellytetään, sillä osa koulutusmateriaaleista on englanninkielistä.
Koulutuksen kokonaiskesto on noin 7 kuukautta, josta noin 5 kuukautta on kontaktiopetusta (lähi-/etäopetus) sekä itsenäistä opiskelua ja noin 2 kuukautta työssäoppimista / itsenäistä projektityöskentelyä.
Opetuksesta kontaktiopetusta on noin kolmena päivänä viikossa ja itsenäistä työskentelyä verkkokurssien tai tehtävien parissa noin kahtena päivänä viikossa. Kontaktiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 9.00-15.00 välillä. Lähiopetus tapahtuu Taitotalon tiloissa osoitteessa Valimotie 8, 00380 Helsinki.
Työelämässä oppimisen tai työelämäprojektin jakso sekä tutkinnon suorittaminen muodostavat noin 2 kuukauden jakson, joka sijoittuu luontevimmin opintojen päätteeksi. Työssäoppiminen tapahtuu yhteistyöyrityksen tiloissa.
Kontaktiopetuksen aiheita
- Ohjelmoinnin perusteet Python (pääpaino)
- Versionhallinta Git
- Tietokantojen perusteet
- Pilvipalveluiden perusteetKäyttöliittymän toteutus
- Testaus
- Ketterä ohjelmistokehitys
Verkko-opintojen aiheita
- Ohjelmoinnin perusteet
- Python-ohjelmointiTaitotalon Eduhouse -verkko-oppimisympäristö (mm. tietoturvan perusteet, GDPR, Microsoft Project, Planner ja Trello, SQL perusteet, Tekoäly ja modernit tietotyöläisen työvälineet)
- SQL-relaatiotietokannat
- Linux-perusteet (lähiopetuksena myös, kevyesti)
Opintojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa alakohtainen sertifikaatti. Sertifikaatit ovat kansainvälisesti arvostettuja todistuksia asiantuntemuksesta ja erinomainen lisä ansioluetteloon.
Tutkinnon suorittaminen
7 kuukautta
Koulutukseen sisältyy lähi-, etäopetusta sekä itsenäistä työskentelyä verkkokurssien tai tehtävien parissa. Koulutuksen loppupuolella on työssäoppimisjakso.
Koulutukseen hakeminen tapahtuu www.työmarkkinatori.fi > valitse henkilöasiakkaat > haussa oleva työvoimakoulutus > hakusana koulutuksen numero 722764, tai jätä paperihakemus TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata
www.työmarkkinatori.fi > TE-palveluiden Oma asiointi > Työvoimakoulutus
Jos hakija ei ole TE-toimiston asiakkaana, toivomme hänen rekisteröityvän TE-toimistoon työnhakijaksi ennen koulutukseen hakemista.
Hakemukseen kannattaa selvittää tarkasti tietotekniset taidot sekä perustelut, miksi hakee koulutukseen. Mahdollisen portfolion linkki kannattaa ehdottomasti myös liittää hakemukseen (esim. GitHub-sivu).
Koulutuksen järjestäjä kutsuu haastatteluun valitut sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen haastatteluaikaa. Haastattelut pidetään Taitotalossa tai teamsissa.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella. Haastatteluissa selvitetään mm. hakijan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun.
Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Koulutukseen sisältyy kontaktiopetusta, eli lähi- ja etäopetusta, sekä verkko-opiskelua ja työelämässä oppimista. Kontaktiopetus toteutetaan arkipäivisin Taitotalon tiloissa klo 9–15.
Ryhmän koko on 20–24 opiskelijaa.
Koulutusmuoto
Koulutus on työvoimakoulutus.