Eläintenkouluttaja, eläintenhoidon ammattitutkinto Ammattitutkinto

Koira kesäisessä maisemassa

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten kouluttamisen osaamisala antaa sinulle valmiudet toimia eläintenkouluttajan monipuolisessa ammatissa. Osaat toimia itsenäisesti ja asiakaspalveluhenkisesti eläinten hyvinvoinnin, käyttäytymisen ja kouluttamisen ammattilaisena.  Eläintenkouluttaja voi toimia erilaisissa työtehtävissä kouluttaen eri eläinlajeja.

Eläintenkouluttajien työtehtäviin kuuluu esimerkiksi erilaisten kurssien pitäminen, yksilökoulutukset, lajikoulutukset, eläimen hyvinvointia parantavien käytösten kouluttaminen sekä eläinten kouluttaminen erilaisiin työtehtäviin ja kilpailuihin. Eläintenkouluttaja työskentelee aina eläinten hyvinvoinnin ja asiakkaiden tarpeet huomioiden. 

Koulutuksen avulla kehität eläinten käyttäytymisen, terveyden ja hyvinvoinnin osaamistasi, sekä perehdyt eläinten oppimisen lainalaisuuksiin ja eläinten kouluttamiseen.  

Kenelle tutkinto sopii?

Tervetuloa etäinfoon kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta:

15.5.2024 keskiviikko klo 16-17 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

19.9.2024 torstai klo 16-17 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. 

Katsomme valinnoissa eduksi, että sinulla on asiakaspalvelualan työkokemusta ja vähintään harrastuneisuutta tai koulutuskokemusta eläinten parista. Tunnet ammatinkuvaa ja sinulla on motivaatio alalle. Eläintenkouluttajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2.1.).

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus sinulle sekä varsinainen koulutuksen tarve ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.

Kartoituskutsu lähetetään sähköpostitse kaikille hakeutuneille 11.11.2024. Kartoitus tulee tehdä 17.11.2024 mennessä. Kartoitusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 27.11.2024, jonka perusteella tehdään valinnat. 

Haastattelut etäyhteyksin 2.-11.12.2024.

Opiskelupaikasta ilmoitetaan viimeistään 18.12.2024.

Koulutus ja oppilaitoksemme täyttävät KELAn ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavan ammattitutkinnon opintotuen myöntämisen kriteerit.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus voidaan toteuttaa omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena.

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita