Eläintenkouluttaja, eläintenhoidon ammattitutkinto Ammattitutkinto

Koira kesäisessä maisemassa

Eläintenhoidon ammattitutkinnon avulla kehität eläinten käyttäytymisen, terveyden ja hyvinvoinnin osaamistasi, sekä perehdyt eläinten oppimisen lainalaisuuksiin ja eläinten kouluttamiseen.  

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten kouluttamisen osaamisala antaa sinulle valmiudet toimia eläintenkouluttajan monipuolisessa ammatissa. Osaat toimia itsenäisesti ja asiakaspalveluhenkisesti eläinten hyvinvoinnin, käyttäytymisen ja kouluttamisen ammattilaisena.  Eläintenkouluttaja voi toimia erilaisissa työtehtävissä kouluttaen eri eläinlajeja.

Eläintenkouluttajien työtehtäviin kuuluu esimerkiksi erilaisten kurssien pitäminen, yksilökoulutukset, lajikoulutukset, eläimen hyvinvointia parantavien käytösten kouluttaminen sekä eläinten kouluttaminen erilaisiin työtehtäviin ja kilpailuihin. Eläintenkouluttaja työskentelee aina eläinten hyvinvoinnin ja asiakkaiden tarpeet huomioiden. 

Kenelle tutkinto sopii?

Katsomme valinnoissa eduksi, että sinulla on asiakaspalvelualan työkokemusta ja vähintään harrastuneisuutta tai koulutuskokemusta eläinten parista. Tunnet ammatinkuvaa ja sinulla on motivaatio alalle. Eläintenkouluttajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2.1.).

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus sinulle sekä varsinainen koulutuksen tarve ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita