TV595000001.009

Seuraavat koulutukset
Asiantuntijoitamme
Sinustako voimalaitosmestari?
Tutkinto tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan pätevyyden. Tutkinnon nimi on energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari. Tutkinto on sama kuin voimalaitosalan erikoisammattitutkinto, vain nimi on muuttunut.
Kenelle energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala on tarkoitettu?
Nykyinen tehtäväsi voi olla energiatuotannossa tai kunnossapidossa.
Jos aiot konemestariksi tai ylikonemestariksi, pätevyyskirjan saaminen edellyttää
- alikonemestarikoulutusta tai voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkintoa tai alikonemestarikirjaa. Tutustu lakiin pätevyyskirjojen vaatimuksista tästä. Myös Voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto uudistuu, 1.8.2018 alkaen sen nimi on Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitoksen käyttäjä.
- koulutuksen lisäksi painelaitelain (16.12.2016/1144) 10 ja 25 §:n nojalla määriteltyä työkokemusta.
Energia-alan erikoisammattitutkinto (voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari) tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan koulutuksen.
Energia-alan erikoisammattitutkinnon voimalaitostekniikan osaamisala sisältää neljä pakollista tutkinnon osaa, joihin tarjoamme yhteensä 20 lähiopetuspäivää.
Neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta on valittava kolme. Jokainen valinnainen tutkinnon osa sisältää yhden lähiopetuspäivän. Lopullinen lähiopetuspäivien tarve kartoitetaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaistamisen yhteydessä.
Tutkintokoulutuksessa tutustutaan painelaitteiden käytönvalvontaan ja painelaitteiden käytönvalvojan vaatimuksiin, kattilalaitoksen käytönvalvontaan ja kattilalaitoksen käytönvalvojan vaatimuksiin sekä höyrykattilan käytönvalvontaan ja höyrykattilan käytönvalvojan vaatimuksiin.
Tutkintokoulutuksessa hyödynnetään sähköistä oppimisympäristöä ja tehdään runsaasti etätehtäviä. Erikoisammattitutkinto antaa myös kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.
Tutkinnon rakenne
Voimalaitostekniikan osaamisala, voimalaitosmestari
Pakolliset tutkinnon osat
- Kunnossapitotyöt voimalaitosalalla
- Energiajärjestelmien käyttö ja ohjaus
- Toiminta voimalaitosympäristössä ja ympäristönsuojelu
- Esimiehenä toimiminen voimalaitosalalla
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan 3
- Moottorivoimalaitosten käyttö ja käytön ohjaus
- Kaukolämpöverkko, vastapaineen tuotanto ja tuotannon ohjaus
- Metsäteollisuuden kattiloiden käyttö ja käytön ohjaus
- Typen- ja rikinpoistoprosessien käyttö ja käytön ohjaus
Tästä löydät lisätietoa tutkinnon perusteista.
Tutkintokoulutus
Tutkintokoulutus kestää kaksi vuotta. Se sisältää yhteensä 20 lähiopetuspäivää, jotka pidetään 10:ssä jaksossa noin kahden kuukauden välein.
Lisäksi koulutukseen sisältyy oppikirja "Turbiinitekniikka", verkko-oppimistehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Näyttöjä on pääsääntöisesti kaksi ja ne pidetään koulutuksen jälkeen.
Koulutusmuoto ja opiskeljamaksu
Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista. Opiskelijamaksu on 900 € (alv. 0%). Ole yhteydessä ja kysy lisää!