SuLVI: IV-mittauksen pätevyys, ilmastointijärjestelmien mittaus- ja säätökoulutus Kurssi

LVI putkia

Ilmamäärien mittaus- ja säätötaito on tarpeen kaikille ilmanvaihdon ja ilmastoinnin urakoinnissa, suunnittelussa ja valvonnassa toimiville. Pätevöitynyt IV-mittaaja on perehtynyt käytännönläheisesti ilmamäärien mittaamiseen eri menetelmillä. Pätevöitynyt valvoja osaa tarkistaa mittauspöytäkirjan oikeellisuuden ja puuttua tarvittaessa epäkohtiin. Pätevöitynyt mittaaja ja valvoja tunnistaa ja osaa säätötoimenpiteet, eri mittalaitteiden käytön, säätödokumentit, pääte-elinten mittaukset sekä heittokuvion muuttamisen.

 

Huom! IV-mittauksen pätevyyden myöntämisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut IV-mittauksen pätevyys -koulutuksen (3 pv), koulutukseen sisältyvä tentti ja käytännönkoe on suoritettu hyväksytysti, sekä hakijalla on kahden (2) vuoden työkokemus alalta. Työkokemus todennetaan pätevyyshakemuksessa referenssiluettelolla. IV-mittauksen pätevyydessä työkokemus tulee olla IV-mittaus ja -säätötöistä ja valvojan IV-mittauksen pätevyydessä työkokemus tulee olla valvontatöistä.

Hakeutumalla SuLVI ry:n ylläpitämään pätevyysrekisteriin sitoudut noudattamaan IV-mittauksen pätevyystoimikunnan asettamia eettisiä ohjeita. Tutustu eettisiin ohjeisiin.

HUOM! Mikäli haet IV-mittauksen pätevyyttä, muistathan toimittaa hakemuksen viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua osoitteella rakentamisala@taitotalo.fi

Tästä pääset pätevyyshakemukseen.

 

Jos haluat oppia aiheesta lisää, mutta et hae pätevyyttä, voit osallistua vain koulutuksen kahdelle ensimmäiselle päivälle. Viimeinen päivä on pätevyystenttipäivä. 

 

Toteutus pienryhmäopiskeluna Taitotalon tiloissa, joista löytyy kattava valikoima eri valmistajien ilmanvaihdon mittareita, joita koulutuksessa päästään testaamaan. Taitotalosta löytyy laboratoriotilat ja yli 100 venttiiliä, joita päästään säätämään koulutuksessa. Koulutuspäivään otetaan enintään 12 opiskelijaa. Varaa paikkasi pian!

 

Hinta SuLVIn ja VSF:n jäsenille

Kolmen koulutuspäivän hinta jäsenille on 1 178 € (sis. alv) ja muille 1 252,40 € (sis. alv). Pelkkien koulutuspäivien hinta jäsenille on 409,20 € / pvä ja muille 440,20 € / pvä. Osallistumismaksu sisältää aineiston, sekä lounas- ja kahvitarjoilut.

 

Pätevyyskäsittelymaksu 3-päiväisen kokonaisuuden suorittaneille pätevyydenhakijoille lisäksi 195,92 € (sis. alv.) Pätevyyskäsittelymaksusta lähetetään erillinen lasku pätevyyskäsittelyn jälkeen. 

 

Huom! Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoa kentässä, jos olet osallistumassa vain kahteen koulutuspäivään. 

Koulutuksen sisältö

Ohjelmassa

  • 1. koulutuspäivä: IV-mittauksen perusteet klo 8–15
  • 2. koulutuspäivä: suhteellinen säätö ja kanaviston tasapainotus klo 8–15
  • 3. päivä: harjoitus ja IV-mittauksen pätevyyskoe klo 8–15

 

Voit osallistua vain koulutuspäiviin (päivät 1. ja 2.) tai kaikkiin kolmeen päivään ja samalla hakea IV-mittauksen tai valvojan IV-mittauksen pätevyyttä.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksesta hyötyvät ilmastointiasentajat, valvojat, suunnittelijat, ilmastoinnin säätöjä ja mittauksia tekevät, kanavistojen puhdistajat, teknistä kiinteistönhoitoa tekevät sekä alan työnjohtajat ja esimiehet.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Jessen alanvaihto oli monen tekijän summa. Ohessa neljä tärkeintä syytä hänen alanvaihtoonsa ja talotekniikan perustutkinnon, kylmäasennuksen osaamisalan suorittamiseen. Perustutkinnon aikana hän suoritti yhden osan myös talotekniikan ammattitutkinnosta, lämmityslaiteasennuksen osaamisalalta. 
Lue lisää artikkeleita