Ohjelmistokehittäjä (web-kehitys), tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto Perustutkinto

IT ammattilainen tietokoneella

Oletko kiinnostunut web-ohjelmoinnista? Haluatko oppia hallitsemaan erilaisia ohjelmistokehityksen menetelmiä tai lisätä osaamistasi toimiaksesi osana asiakasprojekteja? Ohjelmistokehittäjän koulutuksessa saat valmiuksia toimia monipuolisissa ICT-alan ohjelmistokehityksen tehtävissä. Taitotalon koulutus painottuu Front Endiin. Opiskelet web-sivuston tai sovelluksen käyttöliittymän suunnittelua ja toteutusta sekä web-ohjelmointia mm. HTML/CSS:n ja JavaScriptin avulla.

 Seuraava toteutus alkaa 1.10.2024 ja haku aukeaa 13.5.2024. Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä. Ohjeistus ennakkotehtävän tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen.

Kenelle tutkinto sopii?

Ohjelmistokehittäjänä tarvitset sinnikkyyttä, ongelmanratkaisutaitoja ja kykyä tulla ihmisten kanssa toimeen. Sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista (kielen taitotaso B2) sekä englannin kielen osaamista (materiaalit ovat osin englanninkielisiä). Hyvät projektinhallintataidot, itsenäinen ote sekä halu oppia jatkuvasti uutta ovat luontevia opiskeluvalmiuksia ohjelmistokehittäjäksi suuntaaville.

Koulutus soveltuu muun muassa seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:

  • verkkokaupan tai -asioinnin kehittäjä
  • sovelluskehityksessä toimiva määrittelijä, suunnittelija, kehittäjä, testaaja tai ohjelmoijaharjoittelija
  • web-ohjelmoija tai -ylläpitäjä
  • erilaiset ohjelmistotestaukseen tai ohjelmiston suunnitteluun liittyvät projektitehtävät

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa ICT-alalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. 

Hakeutuminen

Koulutuksen hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka sisältää esittelyvideon itsestä ja taustatietokyselyn. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Ennakkotehtävän tekemiselle annetaan aikaa noin kaksi viikkoa. 

Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä ja opiskelijavalintoja tehdään jo haun aikana. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että ennakkotehtävä on tehty. Lähetämme sähköpostitse ilmoituksen opiskelijaksi hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Omaehtoinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta Taitotalossa.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta Taitotalossa.   

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse. 

Asiantuntijat

Juha-Pekka Finnilä

Juha-Pekka Finnilä

kouluttaja, ICT ja media, työsuojeluvaltuutettu