
TV582000001.004
Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia.
Koulutuksen sisältöjä ovat tutkinnon osien mukaan vaihdellen mm. puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus, levytyöt, materiaalit, piirrosmerkit, työ- ja hitsaustyöturvallisuus, korjaus- ja asennushitsaus.
Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Koulutukseen voidaan sisällyttää keskeisenä osana työssäoppimista. Koulutuksen aikana on mahdollista myös aloittaa yhteisten tutkinnon osien suorittaminen (yhteensä 35 osp), jotka ovat osa ammatillista perustutkintoa. Osatutkintojen suorittaminen luo pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen omaehtoisena tai oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.
Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Soveltuu myös alan vaihtaville ja täydennyskoulusta tarvitseville.
Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa (B 2.2). Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa metallialan tai hitsausalan kokemusta.
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.
Koulutuksen rakenne
Kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan koulutus muodostuu mm. seuraavista tutkinnon osista, joista suoritetaan henkilökohtaistamisen jälkeen valittuja osia.
Pakolliset tutkinnon osat
Valinnaiset tutkinnon osat
Koulutuksen aikana on lisäksi mahdollista aloittaa yhteisten tutkinnon osien suorittaminen:
Kaikille yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin.
Osatutkintoon valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (levyseppähitsaaja) on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua sekä työssäoppimista. Koulutukseen kuuluu teoriaopetusta, käytännön hitsausharjoituksia sekä kirjalliset tentit ja käytännön työnäytöt. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 08:30–15.00.
Koulutuspaikka
Taitotalo Valimotie 8 Helsinki
Haku 21.08.2022 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.tyomarkkinatori.fi (www.te-palvelut.fi) olevalla sähköisellä hakulomakkeella tai jättämällä paperilomake työ- ja elinkeinotoimistoon / kuntakokeilun toimipisteeseen.
Koulutuksen uranumero on 707350.
Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata kirjautumalla www.tyomarkkinatori.fi ->Oma asiointi - Henkilöasiakas -> työvoimakoulutus.
Haku päättyy
21.08.2022
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai Facebookissa: https://www.facebook.com/Koulutusneuvonta ja Chat-palvelussa ma-pe klo 9-16.00 https://www.te-palvelut.fi/fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta/.