
TV582000001.005
Hitsauskoulutus, levyseppähitsaaja
Ajankohta
14.8.2023 – 14.6.2024
Tavoitteet ja hyödyt
Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan tutkinnon osia.
Koulutuksen sisältöjä ovat tutkinnon osien mukaan vaihdellen mm. puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus, levytyöt, materiaalit, piirrosmerkit, työ- ja hitsaustyöturvallisuus, korjaus- ja asennushitsaus.
Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä hitsausalan työtehtäviin. Koulutukseen voidaan sisällyttää keskeisenä osana työssäoppimista. Osatutkintojen suorittaminen luo pohjan opiskella alan perustutkinto kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen omaehtoisena tai oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä. Koulutuksen jälkeen omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksessa on mahdollista suorittaa yhteiset tutkinnon osat (yhteensä 35 osp), jotka ovat osa ammatillista perustutkintoa.
Kohderyhmä
Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Soveltuu myös alan vaihtaville ja täydennyskoulusta tarvitseville.
Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä, riittävää suomen kielen taitoa (B 2.2) ja valmiuksia sitoutua koulutukseen. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa metallialan tai hitsausalan kokemusta.
Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.
Koulutuksen rakenne
Kone- ja tuotantotekniikan levyseppähitsaajan koulutus muodostuu mm. seuraavista tutkinnon osista, joista suoritetaan henkilökohtaistamisen jälkeen valittuja osia.
Pakolliset tutkinnon osat
· Valmistustyötehtävissä toimiminen 25 osp
· Hitsaus- ja levytyöt 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat
· Hitsaus, 20osp
· Teräsrakennetyöt, 20 osp
· Alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaus, 20osp
· Ohutlevytyöt, 20 osp
· Mekanisoitu ja automatisoituhitsaus, 20osp
Tutkinnon osat eivät sisällä päittäisputkihitsauspätevyyksiä.
Kaikille yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
· Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
· Matemaattinen ja luonnontieteellinen osaaminen
· Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Toteutus
Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin kartoitetaan haastatteluin ja/tai testein.
Osatutkintoon valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (levyseppähitsaaja) on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksena työllistävässä yrityksessä.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä itseopiskelua. Koulutukseen kuuluu teoriaopetusta, käytännön hitsausharjoituksia ja kirjalliset tentit sekä käytännön työnäytöt. Opetus ja ohjausta toteutetaan arkipäivisin klo 08:30–15.00. Oppilaalla on läsnäolovelvollisuus.
Koulutuspaikka
Taitotalo Valimotie 8 Helsinki
Hakeminen
Haku 25.05.2023 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.tyomarkkinatori.fi (www.te-palvelut.fi) olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen uranumero on 712645.
Haku päättyy
25.05.2023
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9–16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.
Lisätietoja
Pekka Taka-Eilola puh. 050 475 8059, pekka.taka-eilola@taitotalo.fi
Asiakaspalvelu
puhelin 010 80 80 90 asiakaspalvelu@taitotalo.fi
Pidätämme oikeuden muutoksiin.