Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta työpaikalla. Koulutus ei ole alaan tai työtehtävään sidottu, vaan sopii kaikille alasta riippumatta. Työturvallisuuskorttikoulutuksen sisältö on kuitenkin kohdennettavissa esim. oppilaitos-, palvelu-, rakentamis- tai sote-ympäristöön, jolloin koulutuksessa käytetään kohdennettavan alan termistöä ja korostetaan alan ympäristöön soveltuvia asioita. Kouluttajina toimivat asiantuntijat, jotka oman monipuolisen työkokemuksensa perusteella osaavat vastata käytännön kysymyksiin.
Työturvallisuuskorttikoulutuksen suoritettuaan osallistuja tuntee nolla tapaturma -periaatteen, työturvallisuusvastuut sekä yhteisen työpaikan määritelmän ja toimijoiden roolit. Lisäksi osallistuja osaa tunnistaa yhteisen työpaikan kuormitustekijöitä ja vaaroja. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa käytetään Työturvallisuuskeskuksen materiaalia ja toteutuksesta vastaa aina työturvallisuuskeskuksen hyväksymä työturvallisuuskortin kurssinjohtaja. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous yritysryhmälle!
Kenelle koulutus sopii?
Työturvallisuuskorttikoulutus on hyvä lähtökohta työpaikoilla turvallisesti toimimiseen ja joillain aloilla korttikoulutuksen suorittaminen on edellytys työn tekemiselle. Työturvallisuuskorttikoulutus soveltuu kaikille, jotka haluavat kehittää valmiuttaan toimia työympäristössä yleistä turvallisuutta noudattaen.
Työturvallisuuskorttikoulutuksen suorittanut henkilö tuntee työturvallisuuslain keskeisiltä osin ja osaa havainnoida vaaratilanteita ja riskejä sekä tiedostaa työturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Hän osaa myös ennaltaehkäistä työtapaturmia ja tietää, miten toimia onnettomuustilanteissa.
- Työsuojelun tarkoitus ja käytännön toteutus, yhteinen työpaikka, yhteinen turvallisuus
- Tapaturmien ja ammattitautien torjunta, turvallinen työpäivä yhteisellä työpaikalla
- Yleisohjeet, turvallisuussäännöt, perehdyttäminen
- Keskeiset vaaratekijät
- Varautuminen onnettomuustilanteisiin, onnettomuustilanteissa toimiminen
- Tentti ja tentin läpikäynti
Koulutus voidaan kohdentaa seuraaville toimialoille:
- Kuljetus
- Kunta
- Oppilaitos
- Palvelu
- Rakentaminen
- Teollisuus
- Valtio
- Sote
Kysy lisää kohdennetusta sisällöstä!
Koulutus voidaan toteuttaa lähiopetuksena Taitotalon Valimotie 8 -toimipisteessä, asiakkaan tiloissa tai webinaarina. Webinaarit toteutetaan Teams-alustalla. Webinaarina toteutettavaa koulutusta varten osallistuja tarvitsee tietokoneen, jossa on mikrofoni ja kamera. Myös tabletilla/iPadilla tai älypuhelimella on mahdollista osallistua webinaariin. Osallistujien on oltava valmiita todistamaan henkilöllisyytensä koulutuksessa.
Koulutuksen päätteeksi järjestettävä tentti suoritetaan lähtökohtaisesti sähköisenä kokeena sekä webinaarina että lähikoulutuksena järjestettävissä koulutuksissa. Lähikoulutuksessa on mahdollista tehdä myös paperinen koe.
Painetuista työturvallisuuskorteista luovutaan vuoden 2025 alussa. Tätä varten Työturvallisuuskeskus avaa alkuvuodesta 2025 avoimen Työturvallisuuskorttirekisterin, josta kortin haltija tai työnantaja/toimeksiantaja voi tarkistaa Työturvallisuuskortin tietoja. Rekisteriä käytettäessä vaaditaan vahva tunnistautuminen. Työturvallisuuskeskus mahdollistaa koulutuksen suorittaneille omatoimisen mahdollisuuden tilata omalla kustannuksellaan Työturvallisuuskortteja 2026 vuoteen saakka, mikäli sille on tarvetta.
Jokaisella henkilöllä, jonka tiedot ovat rekisterissä on vastustamisoikeus, eli oikeus vastustaa tietojensa käsittelyä ja saatavuutta. Jos et halua, että tietosi ovat julkisesti nähtävillä rekisterissä, voit tehdä ilmoituksen osoitteeseen kortti@ttk.fi. Ilmoitukseen tarvitaan nimesi, syntymäaikasi ja sähköpostiosoitteesi sekä selkeä ilmoitus tietojen julkistamiskiellosta. Julkaisukielto on voimassa kyseisen Työturvallisuuskortin voimassaolon ajan.