Koulutus syventää ja kehittää jo olemassa olevia ensiaputaitoja. Koulutuksessa käydään läpi tyypillisimpiä turvallisuusalalla kohdattavia ensiaputilanteita.
Koulutus tuottaa vartijoille ja järjestyksenvalvojille lisäosaamista ammatissa vaaditun perustason ensiapuosaamisen lisäksi. Koulutus perustuu todellisiin yksityisen turvallisuusalan esimerkkitilanteisiin, joita vartijat ja järjestyksenvalvojat työssään kohtaavat. Teemoina ovat esimerkiksi itsemurhayritykset, vainajan kohtaaminen ja massiiviset verenvuodot. Koulutuksessa syvennetään myös tilannetietoisuutta erilaisissa toimintaympäristöissä, esimerkiksi junissa, julkisissa tapahtumissa ja kauppakeskuksissa.
Koulutuksen lähtötasovaatimuksena on vartijan tai järjestyksenvalvojan työssä tarvittava perustason ensiapuosaaminen. Jos sinä tai yrityksesi tarvitsette perustason ensiapuosaamista, klikkaa tästä.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutuksesta hyötyvät yksityisellä turvallisuusalalla työskentelevät vartijat ja järjestyksenvalvojat. Koulutuksesta hyötyvät myös muiden alojen työntekijät, jotka työskentelevät haastavissa toimintaympäristöissä, joissa tarvitaan perustason ensiaputaitoja pidemmälle menevää osaamista.
Koulutuksen sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa yrityksen toiveet ja yksityisen turvallisuusalan erityispiirteet huomioiden. Koulutuksen teemoja voivat olla muun muassa
- paine- ja kiristyssiteen käyttö erilaisissa vartijan ja järjestyksenvalvojan toimintaympäristöissä
- ensiaputilanteen johtaminen ja yhteistyö viranomaisten kanssa
- vartijan ja järjestyksenvalvojan työssään kohtaamat yleisimmät päihde- ja mielenterveysongelmat
- päihteiden ja mielenterveysongelmien vaikutus ihmiseen käytökseen erilaisissa turvallisuusalan palvelutilanteissa
- sairaskohtaukset (tarvittaessa kertaus perustason ea-osaamiseen)
- vainajan kohtaaminen palvelutilanteessa
- palvelutilanteiden läpikäynti työryhmän ja esihenkilöiden kanssa
Koulutuksen kesto on sovittavissa asiakkaan kanssa. Yleensä koulutuksen kesto on noin 4–8 tuntia. Koulutus voidaan toteuttaa erikseen sovittuina moduuleina, esimerkiksi 1 x 4 h, 2 x 4 h tai 1 x 8 h.
Koulutus toteutetaan asiakkaan kanssa sovitulla tavalla lähiopetuksena Taitotalossa tai asiakkaan tiloissa. Suositeltava ryhmäkoko 8–10 osallistujaa.