Kiinteistöjen käyttöönottotarkastusmittaukset ja vianselvitys Kurssi

sähköautomaatio7

Koulutuksessa opit paikallistamaan vikoja, tekemään SFS 6002 standardin mukaiset mittaukset ja tarvittavat korjaavat toimenpiteet ja asennukset. Vikaselvitykset tulee tehdä sähköturvallisesti ja niitä harjoitellaan käytännön rasteilla. 

Kurssilla opit tunnistamaan asennusvirheitä mittareiden avulla, tekemään aistinvaraisia tarkastuksia ja tulkitsemaan mittaustuloksia.  Rastitehtäviin sisältyvät vianselvitykseen liittyvät mittaukset.  Koulutuksessa on mahdollisuus käyttää yrityksen omia mittareita.

Koulutuksen sisältö

Kurssilla käsitellään kattavasti sähköturvallisuutta eri työympäristöissä sekä tärkeitä käyttöönottotarkastusmittauksia kiinteistösähköjärjestelmien toimivuuden varmistamiseksi. Lisäksi keskitytään vianselvitykseen, tarjotaan arvokasta tietoa ongelmien ratkaisemiseksi sekä opetetaan täyttämään käyttöönottomittauspöytäkirjat.

Koulutuksen sisältöön kuuluvat monipuoliset käytännön rastit, joissa testataan osaamista käytännössä. Harjoitustehtävät vaihtelevat yksinkertaisista monimutkaisiin. Harjoituksissa ratkaistaan erilaisia ongelmatilanteita, joita sähköalan ammattilaiset saattavat kohdata työssään.

Yhteistyöllä ja vuorovaikutuksella on merkittävä rooli koulutuksessa, ja siksi harjoitukset on mahdollista suorittaa myös parityönä. Tämä mahdollistaa tilaisuuden oppia toisilta ja kehittää ryhmätyötaitoja samalla, kun ratkotaan käytännön ongelmia yhdessä.

Koulutuksen jälkeen kykenet nopeammin ja turvallisemmin paikallistamaan sähköön liittyviä ongelmia ja tekemään korjaavia jatkotoimenpiteitä. Osaat soveltaa oppimaasi käytännön työssä ja viet arvokasta osaamista organisaatioosi. 

Kenelle koulutus sopii?

  • sähköasentajille
  • kiinteistöjen sähkökunnossapidossa työskenteleville
  • huoltohenkilöstölle
  • rakennustyömaan sähköasennuksia tekeville
  • sähkölaitteiston käytön johtajille päivityskoulutuksena

Asiantuntijat

Jarmo Koski

Jarmo Koski

kouluttaja, sähkö ja automaatio
Antti Viitanen

Antti Viitanen

kouluttaja, sähköalan perustutkinto

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Laurila aloitti opinnot vuonna 2019 Taitotalossa sähkö- ja automaatioalan perustutkintoryhmässä. Opinnot Laurila suoritti oppisopimuksella ja ne kestivät pari vuotta. Opiskeluaikana hän työskenteli yrityksessä, jossa tehtiin kiinteistösähköasennuksia, esimerkiksi huoltotöitä ja pieniä saneerauksia. 
Blogi
Sähköautojen latauspaikkojen sijoittelua ja tehoja mietitään taloyhtiöissä ja kiinteistöissä, mutta hyvä on miettiä myös sijoittelun paloturvallisuutta. Akuista johtuvat palot ovat todella harvinaisia, mutta litiumioniakkuihin liittyy ikävä ominaisuus: ne sisältävät palamiseen tarvittavan palavan aineen sekä hapen.
Blogi Kari Kaihonen
Lue lisää artikkeleita