Voimalaitosmestari, energia-alan erikoisammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala, oppisopimus Erikoisammattitutkinto

voimalaitoksessa

Koulutus täydentää osaamistasi ja ammattitaitoasi mm. voimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta, voimalaitosprosesseista laiteratkaisuineen, ympäristö- ja turvallisuusasioista ja henkilötyön johtamisesta. Koulutuksessa perehdyt myös painelaitteiden, eritoten kattilalaitosten sekä höyry- ja kuumavesikattiloiden käytönvalvontaan ja käytönvalvojan vaatimuksiin.

Energia-alan erikoisammattitutkinto (voimalaitostekniikan osaamisala) vastaa painelaitelainsäädännössä säädettyä koulutusta kattilalaitoksen käytönvalvojan pätevyyskirjoihin: konemestari ja ylikonemestari.

Kenelle tutkinto sopii?

Voit hakeutua opiskelemaan, kun sinulla on aiemmin suoritettu soveltuva energia-alan ammattitutkinto, alikonemestarikoulutus tai alikonemestarinkirja. Lisäksi sinulla on oppisopimuskoulutukseen soveltuva työsuhde tai yrittäjyys energia-alalla, jossa työtehtäväsi voivat olla tuotannossa, käytössä tai kunnossapidossa.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on energia-alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on oltava valmis organisoimaan työpaikalla järjestettävää koulutusta ja tukemaan oppimista. 

Koulutusta myös yrityskohtaisena 

Taitotalo järjestää erikoisammattitutkintoja yrityskohtaisina koulutuksina. Järjestämme myös syventävää ja täydentävää energia-alan koulutusta. Lisätietoja saat kouluttajiltamme.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Opiskelijamaksun voi maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tytti Forssell

i Kysy lisää

Tytti Forssell

koulutussuunnittelija, energia-ala, vesihuolto ja ympäristönäytteenotto
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Energia-alan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on monipuoliset taidot toimia alan suunnittelu-, käyttö- ja johtamistehtävissä. Lisäksi tutkinto valmistaa kehitys- ja prosessien ohjaustehtäviin. Erikoisammattitutkinto pitää sisällään kolme eri osaamisalavaihtoehtoa: kaukolämpöasennus, sähköverkkoasennus ja voimalaitostekniikka.
Juha-Siltala-Stepenergy-1_web-1361x419px.jpg
Lue lisää artikkeleita