Toiminnan kehittäminen ja Lean

Johtamisen osa-alueet, sininen kuva jossa pieniä kuvia
Lean on toiminnan kehittämisen malli, jossa kehittämiseen osallistuvat kehitettävässä toiminnassa työskentelevät esihenkilöt ja työntekijät.

Toimintamallina Lean keskittyy arvon tuottamiseen asiakkaalle, joka perustuu hukan poistamiseen ja prosessien sujuvoittamiseen. Lean-ajattelun periaatteet perustuvat jatkuvaan parantamiseen, työntekijöiden osallistamiseen ja asiakaslähtöisyyteen. Lean kehittämiseen osallistuvat kehitettävässä toiminnassa työskentelevät esihenkilöt ja työntekijät. 

Miksi osallistua valmennukseen? 

Lean kehittämisessä keskeistä on osallistaminen ja fasilitointi. Parhaat ratkaisut syntyvät yhteistyössä pohtien ja ideoita kokeillen. Vasta kokeilun jälkeen voimme todeta toimiiko uusi toimintatapa vai ei.  

Leanin tulos näkyy organisaatioissa toiminnan sujuvuutena, tehokkuutena, keskittymisenä oikeaan asiaan ja joustavuutena. 

arvoa tuottavan työn ymmärtäminen 

Leanin kulmakivi on tunnistaa asiakas kenelle teemme työtä sekä asiakkaalle syntyvä arvo. Tämän jälkeen on mahdollistaa tunnistaa työ, joka tuottaa arvoa. 

hukan tunnistaminen 

Meidän jokaisen työssä on myös hukkaa. Hukka on mahdollista tunnistaa, kun olemme ensin tunnistaneet arvoa tuottavan työn. 

työn sujuvoittaminen  

Kehittämisen tuloksena työ sujuu mutkattomammin ja keskeytyksettä. Tekijät voivat keskittyä olennaiseen, arvoa tuottavaan tekemiseen ja turha sähläys poistetaan. 

 

 ”Lean – sujuvuutta, laatua ja jatkuvaa parantamista.  

  Valmennuksen sisältö 

Valmennus suunnitellaan organisaation lähtökohdista ja räätälöidään kehittämisen kohdetta tukevaksi. Valmennus voi koostua esim. seuraavista sisällöistä 

  1. Mitä Lean on?
  2. Työn lajit
  3. Arvon tuottaminen, arvovirtakartoitus
  4. Prosessien kehittäminen
  5. Lean työkalujen käyttöönotto
  6. Lean johtaminen
  7. Lean asiantuntijatyössä 

Miten oppiminen varmistetaan? 

Valmennus perustuu kolmeen toisiaan täydentävään oppimismenetelmään: muodollinen, sosiaalinen ja kokemuksellinen oppiminen. Näiden avulla varmistamme, että oppiminen on monipuolista, käytännönläheistä ja osallistavaa. Valmennuksen ytimessä ovat tutkittuun tietoon ja kokemuksiin perustuvat menetelmät ja työkalut.  

Kenelle valmennus sopii? 

Leanista kiinnostuneille johdon, esihenkilöiden ja henkilöstön edustajille sekä kehitystyössä mukana oleville. 

 

post it lappuja seinällä

Tuotanto- ja palveluprosessien sekä toimintatapojen johtaminen, kehittäminen ja ylläpitäminen