Anniskelupassi verkossa Kurssi

ihmisiä baaritiskillä

Alkoholilain tunteminen osoitetaan ravintola-alan koulutusta tarjoavan oppilaitoksen antamalla todistuksella eli anniskelupassilla. Järjestämme Taitotalossa anniskelupassitestejä verkossa yksilöllisesti toteutettuna. Voit osallistua testiin mistä päin Suomea tahansa ja sopia joustavasti sinulle parhaan ajan. 

Voimme toteuttaa testejä myös englanniksi erillisestä pyynnöstä. Laitathan toiveen englanninkielisestä testistä ilmoittautumislomakkeen "lisätiedot"-kenttään.

Koulutuksen sisältö

Anniskelupassitestissä osoitat anniskelusäännösten hallinnan. Hyväksytysti suoritetusta testistä sinulle myönnetään ravintola-alan koulutusta tarjoavan oppilaitoksen antama, alkoholilain (1102/2017) 57 §:ssä ja 58 §:ssä tarkoitettu todistus eli anniskelupassi. Anniskelupassi antaa pätevyyden toimia vastaavana hoitajana anniskelupaikoissa.​

Suoritat verkkotestin Teams-yhteyden välityksellä, henkilökohtaisesti anniskelupassikouluttajan valvonnassa. Testi suoritetaan suomen kielellä. Voimme toteuttaa testejä myös englanniksi erillisestä pyynnöstä. Laitathan toiveen englanninkielisestä testistä ilmoittautumislomakkeen "lisätiedot"-kenttään.

Sinulla tulee olla tietokoneessa (tai puhelimessa/tabletissa) kamera, mikrofoni sekä Teams-sovellus käytettävänäsi. Lisäksi tarvitset testiin virallisen voimassa olevan, kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja rauhallisen tilan, jossa ei ole muita henkilöitä paikalla. Testitilaisuuteen varataan aikaa 1 h ja saat tiedon koetuloksesta tilaisuuden lopuksi. 

Testi perustuu materiaaliin, joka löytyy Valviran kotisivuilta. Anniskelupassitestien kannalta oleellinen sisältö on ohjeen 1–3 luvuissa. Anniskeluluvan hakemiseen liittyviä kysymyksiä ei sisällytetä Taitotalon anniskelupassikokeeseen.

Kun olet ilmoittautunut, lähetämme sinulle sähköpostitse tarkemmat tiedot testin suorittamisesta sekä laskun anniskelupassitestistä. Kun lasku näkyy meillä maksettuna, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme henkilökohtaisen ajan testin suorittamiseksi ja saat tunnukset Anniskelupassia jahtaamassa -peliin. 

Kenelle koulutus sopii?

Anniskelupassilla todistat osaamisesi alkoholilain tuntemisesta. Anniskelupassia tarvitset, jos työskentelet anniskelupaikassa vastaavana hoitajana.

Muuta tärkeää tietoa

Uusintatesti
Jos et läpäise testiä ensimmäisellä kerralla, saat uusintatestin alennettuun hintaan, 45€.  Kysy lisää uusintatestistä osoitteesta hans.tikkanen@taitotalo.fi

Henkilöllisyystodistus
Henkilöllisyystodistukseksi hyväksytään seuraavat alkuperäiset, kuvalliset ja voimassa olevat asiakirjat:

  • suomalainen henkilökortti
  • suomalainen passi
  • suomalainen ajokortti ja mopokortti
  • suomalainen kuvallinen Kela-kortti
  • ulkomaalainen henkilökortti
  • ulkomaalainen passi
  • muukalaispassi (hyväksytään vain, jos siinä ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
  • pakolaisen matkustusasiakirja (hyväksytään vain, jos siinä ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
  • poliisin/rajavartiolaitoksen antama asiakirja, jossa on kopio passista, viranomaisen leima ja maininta siitä, että passi on toistaiseksi viranomaisen hallussa. Tätä asiakirjaa voi käyttää väliaikaisesti henkilöllisyytensä todistamiseen
  • maahanmuuttoviraston pakolaisille, turvapaikanhakijoille tai muille maahanmuuttajille myöntämä oleskelulupakortti tai oleskelukortti

Henkilöllisyyden todistamiseen eivät kelpaa

  • ulkomaalainen ajokortti ja mopokortti, kuvaton Kela-kortti, opiskelijakortti (kuvallisenakaan), bussilippu (kuvallisenakaan), kirjastokortti (kuvallisenakaan) tms.