Puhtaus- ja kotityöpalvelukoulutus

ikkunan pesua
Kiinnostaako sinua itsenäinen ja asiakaspalveluhenkinen työ?

Puhtausala on monipuolinen ja nopeasti kehittyvä ala, jolla pääset vaikuttamaan ihmisten ja elinympäristöjen viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Puhtausalalla työ on itsenäistä ja asiakaspalveluhenkistä, ja sillä on merkitystä kiinteistöjen kunnon ja arvon säilyttäjänä.

Puhtausalalla voit työskennellä

  • siivoojana
  • toimitilahuoltajana
  • laitoshuoltajana
  • kodinhuoltajana
  • palveluohjaajana
  • esihenkilönä

Puhtausalan ammattilaiset toimivat puhtaanapidon ja muissa palvelutehtävissä. Työkohteina voivat olla toimisto- ja liikekiinteistöt, julkiset rakennukset, sairaalat, kodit, asuinkiinteistöt sekä erilaiset kauppa- ja myymälätilat. Ammatissa tarvitaan itsenäistä ja vastuullista työotetta, asiakaspalvelutaitoja sekä puhtausalan osaamista.

Koulutus on tärkeä osa ammattitaidon sekä laadukkaan siivoustyön ylläpitämistä ja kehittämistä. Taitotalon tutkinnoilla, osatutkinnoilla ja koulutuksilla varmistetaan, että osaaminen vastaa tämän päivän tarpeeseen.

Lisää ammattitaitoa ja kilpailukykyä tutkinnolla / osatutkinnolla 

Voit opiskella koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Toimitilahuoltaja tai kodinhuoltaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto soveltuu sinulle, joka olet hakeutumassa alalle. Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työ- tai harjoittelupaikka ja mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä. 

Katso video toimitilahuoltajan työpäivästä.

Laitoshuoltaja, toimitilahuoltaja (AT) tai kodinhuoltaja (AT), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet puhtausalalla, ja jolla on jo useamman vuoden työkokemus tai alan peruskoulutus. 

Now available in English - Site Facilities Operator, Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services. Find out more and apply now! For You, who work in site facilities services and use mainly English at work sites in everyday communication. You have either basic education in cleaning services or versatile work experience of site facilities services.

Toimitilahuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto nyt myös englanninkielisinä opintoina. Sinulle, joka työskentelet puhtaanapidon tehtävissä ja käytät pääosin englantia työkielenä. Sinulla on joko puhtausalan peruskoulutus tai monipuolinen työkokemus toimitilahuoltajan tehtävistä. Tutustu tarkemmin tästä

Katso video laitoshuoltajan työpäivästä tai kodinhuoltajan oppimisympäristöstä.

Esihenkilökoulutusta puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle

Lähiesimiestyön ammattitutkinto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle soveltuu sinulle, joka työskentelet kiinteistönhoidon, kotityöpalvelujen tai puhtausalan palveluohjaajana, tiiminvetäjänä tai lähiesimiehenä. Sinulla on työkokemusta ja mielellään alan peruskoulutus. 

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto on sinulle, joka työskentelet kiinteistönhoidon, kotityöpalvelujen tai puhtausalan palveluesimiehenä, työnjohtajana tai vastaavana henkilönä. Sinulla on työkokemusta ja mielellään alan peruskoulutus. 

Lue lisää tästä.

Voit myös kehittää osaamistasi lyhyemmillä täydennys- ja verkkokoulutuksilla. 

Tutustu täydennyskoulutuksiimme tarkemmin tästä ja verkkokoulutuksiimme tästä.

Toteutamme lisäksi yrityskohtaisia koulutuksia monista eri puhtausalan aiheista, sekä rekrytoivia koulutuksia. Koulutukset suunnittelemme yhteistyössä asiakkaan kanssa. 
Tutustu valmiiksi suunniteltuihin koulutusaiheisiimme tarkemmin tästä tai kysy lisää kiinteistoala@taitotalo.fi.

Järjestämme koulutuksia myös työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Koulutuksiin haetaan TE-palvelujen kautta.

Tutustu monipuoliseen koulutustarjontaamme. Alalla on erinomaiset työllistymis- ja etenemismahdollisuudet.

Tästä videosta voit tutustua puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon ja ammattitutkinnon sisältöihin.

Tästä videosta voit tutustua lähiesimiestyön ammattitutkinnon sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon sisältöihin.

Piia Marttinen

i Kysy lisää

Piia Marttinen

koulutusasiantuntija, kiinteistöpalvelut, puhtausalan henkilöstökoulutukset
Ota yhteyttä
Koulutushaku

Alan koulutukset

KodinhuoltajaLaitoshuoltajaToimitilahuoltaja
Piia Marttinen

i Kysy lisää

Piia Marttinen

koulutusasiantuntija, kiinteistöpalvelut, puhtausalan henkilöstökoulutukset
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Uutinen
Ole asiantuntijamme suunnittelutilaisuudessa ja tule vaikuttamaan koulutusten sisältöihin. Kerro juuri teidän organisaationne tai alanne osaamis- ja kehittämistarepeet. Vaikuta siihen, että Taitotalossa tehdään oikean sisältöisiä koulutuksia ja tilaisuuksia.
ihmisistä muodostuva nuoli
Opiskelijatarina
Työpaikkasuomi-koulutus kehittää ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden ammatillista kielitaitoa. Koulutus lisää heidän valmiuksiaan selviytyä arjen työtehtävistä suomen kielellä. Opetuksessa keskitytään työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin ja muihin työnantajan kannalta keskeisiin asioihin.
ISS:n työntekijä siivoaa lentokenttää ajettavalla siivouskoneella
Opiskelijatarina
Sandra Heinaste (28) työskentelee Sivinassa palveluesimiehenä. Kolmivuotisen Sivina-uransa aikana hän on opiskellut Taitotalossa jo kaksi ammattitutkintoa. Ensin Sandra opiskeli puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon ja valmistui toimitilahuoltajaksi. Opiskelu oli Sandran mielestä niin inspiroivaa, että hän halusi ehdottomasti opiskella vielä lisää.
Artikkelin kansikuva, jossa Sandra Heinaste on kuvan oikeassa laidassa. Kuvassa on sininen tausta ja Sandralla on musta jakku ja punaiset hiukset.
Katso lisää