Taitotalon puhtausalan koulutusten toimintatapa pääsi finaaliin Puhtausala ry:n vuoden teko -kilpailussa Uutinen

Puhtausala ry on valinnut vuoden 2023 puhtausteoksi Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n ja Suomen ensimmäisen digisiivoojan palkkaamisen. Kilpailuun osallistunut Taitotalon puhtausala onnittelee voittajaa.

4.12.2023

Vuoden puhtausteko 2023 -finalisti

Vuoden teon valitsi tänä vuonna keittiöhygienian ammattilainen, koulutuspäällikkö Esa Koppelo Koulutuskuntayhtymä OSAO:sta.

Koppelo perusteli valintaansa, että tulevaisuuden kannalta on tärkeää Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluiden digisiivoojan palkkaamisen kaltainen out of the box -ajattelu. Hän kertoi, että voittajan valinta ei ollut helppoa, sillä ehdotukset olivat keskenään niin erilaisia.

Vuoden puhtausteko -kilpailussa oli kolme finalistia

Voittajan lisäksi kilpailussa oli finaalissa puhtausalan koulutusten ylivertainen toimintatapa (Taitotalo) sekä Ekologinen puhdistusmenetelmäkokonaisuus (Mikkelin Pesula Oy ja Original Sokos Hotel Mikkeli). Finalistien esittelyt voi lukea Puhtausalan sivuilta

Taitotalon puhtausalan ylivertainen koulutus

– Olen iloinen, että koulutusryhmämme on tämän finaalipaikan myötä nostanut esiin vankan osaamisen, jota meillä täällä Taitotalossa on, kiinteistöpalveluiden koulutuspäällikkö Janne Ilmonen sanoo.

Taitotalo oli kisassa mukana ylivertaisella puhtausalan toimintatavallaan. Toimintatapa syntyy kouluttajien ja muun henkilöstön asiakaslähtöisyydestä ja saadusta asiakaspalautteesta, työhyvinvoinnista ja johtamisesta, kehittämishalusta ja osaamisen jakamisesta työyhteisössä. Sen myötä Taitotalon puhtausalan koulutuksella on erinomainen maine.

Taitotalosta valmistui edellisen toimintavuoden aikana puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkinnoista puhtausalojen osaamisaloilta noin 40 henkilöä perustutkinnon osatutkinnoista ja yli 170 henkilöä ammattitutkinnosta. Lisäksi lähiesimiestyön ammattitutkinnosta sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnosta valmistuu vuosittain 30–50 henkilöä eri organisaatioista. Erilaisiin lyhytkoulutuksiin osallistui lähes 1300 osallistujaa 120 eri yrityksestä.

Taitotalo näkee muuttuvan maailman tarpeet positiivisen kautta ja kuuntelee sidosryhmiä, työnantajia, yritysedustajia ja opiskelijoita herkällä korvalla sekä kehittää uusia koulutuksia proaktiivisesti. Kasvava asiakasmäärä edellyttää Taitotalolta uusien, osaavien kouluttajien rekrytoimista ja perehdyttämistä ja sitä, että Taitotaloa pidetään jatkossakin vetovoimaisena työnantajana.

– Olemme kiitollisia, että pääsimme Puhtausalan vuoden teko -kilpailun finaaliin, vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan, Taitotalon puhtausalan kouluttaja Maija Myllykoski sanoo.

Puhtauspäivää vietetään 4.12.2023

Puhtauspäivää vietetään vuosittain joulukuun ensimmäisenä maanantaina. Puhtauspäivänä Puhtausala ry sekä monet muut puhtausalan toimijat nostavat esiin puhtausalan ammattilaisten tekemää näkymätöntä, mutta arvokasta työtä.

Yksi puhtauspäivän tempauksista on Puhtausala ry:n toimeenpanema Puhtausalan vuoden teon valinta. Palkintoa on jaettu vuodesta 2016 alkaen. Puhtausala ry on puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö.