Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi Perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, avaa sinulle uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia työelämässä sekä antaa hyvän pohjan osaamisesi kehittämiselle. Merkonomi on liiketoiminnan osaaja, jolla on laaja peruskäsitys yritystoiminnan eri alueista. Tutkinnon suorittaminen antaa mahdollisuuden jatkaa opintoja ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. 

Kenelle tutkinto sopii?

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, sopii henkilöille, jotka haluavat kehittää osaamistaan liiketoiminnan alalla ja työskennellä erilaisissa tehtävissä muun muassa asiakaspalvelussa, talous- ja palkkahallinnosta, myynnistä ja markkinoinnista.

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso). Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet. Lisäksi koulutukseen valittavan tulee hallita perustaidot matematiikassa. 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita