Jukka Kauppinen

Jukka Kauppinen

kouluttaja, voimalaitosala

Koulutan ylikonemestareille ja alikonemestareille turbiinien ja höyrykattiloiden käyttöä, kunnonvalvontaa ja kunnossapitoa.

Olen hankkinut työkokemukseni 25 vuoden työskentelyllä 17 voimalaitoksessa neljässä eri maassa. Teoreettista tietoa olen saanut suorittamalla koneteknikon, energiainsinöörin, myynnin ammattitutkinnon, AMK-koneinsinöörin, ratkaisukeskeinen valmentajan, Master of Project Management, näyttötutkintomestarin ja opettajakoulutuksen. Erityisesti arvostan käymiäni kuutta Mauri Kumpulaisen järjestämää laajaa höyryturbiinikoulutusta ja kahta Mihaly Makkain järjestämää pitkää turbiinikoulutusta sekä Anders Linnakankaan järjestämää höyryturbiinikoulutusta. Minulla on ollut mahdollisuus vierailla kahdeksassa eri turbiinitehtaassa ja neljässä generaattoritehtaassa. Kirjoittamani Turbiinitekniikkakirja on käyttökelpoinen turbiinialan käsikirja voimalaitoksissa työskenteleville henkilöille. Generaattorit kirjassa kerrotaan, kuinka sähkö tuotetaan, millaisilla generaattoreilla ja sähkön laadulle asetetut vaatimukset. Uusimassa englanninkielisessä Handbook of Steam Turbines kirjassa on uusinta tietoa höyryturbiinien tekniikasta, rakenteesta, käytöstä ja kunnossapidosta.

Ole yhteydessä minuun, niin tehdään yhdessä sinulle ja työnantajallesi parhaiten sopiva henkilökohtaisesti räätälöity konemestarin koulutus. Painelaitteiden käytönvalvojan pätevyyskirjojen saamiseksi sinulla pitää olla lisäksi lain vaatimat työkokemukset.