Hyppää pääsisältöön

Sara-Maria Johnson opiskelee Taitotalossa merkonomiksi. Hän valitsi mediapainotteiset opinnot, koska ajatteli hyötyvänsä lisäosaamisesta.

Mediapainotteiset merkonomiopinnot sisältävät liiketoiminnan perustutkinnon ja lisäksi yhden tutkinnon osan media-alan tutkinnosta.

 

Sara-Maria opiskelee Taitotalon ensimmäisessä mediamerkonomi-ryhmässä

Taitotalo on ensimmäinen oppilaitos, joka tarjoaa mediapainotusta liiketoiminnan tutkintoon. Mediamerkonomin opinnot luotiin, koska työelämä suosii moniosaajia. Enää ei riitä, että osaa esimerkiksi "vain" myydä, "vain" palvella asiakkaita" tai "vain" tehdä sisältöä mediaan. Kilpailukykyisen työntekijän täytyy osata nämä kaikki.

Merkonomiopintoja täydennettiin mediaosaamisella, koska erilaisten medioiden ja somealustoiden hyödyntämisestä on tullut osa yritysten liiketoimintaa. Yrityksille kyse on kilpailusta ja asiakkaiden palvelemisesta siellä, missä asiakkaat ovat. Vaikkapa somessa.

– Mediapainotteisen merkonomikoulutuksen käyneillä henkilöillä on paremmat mahdollisuudet työllistyä ja vastata työelämän tulevaisuuden tarpeisiin, sanoo asiakaspalvelun ja myynnin kouluttaja Maria Hirvonen. Isona koulutuksen järjestäjänä Taitotalo pystyy räätälöimään hyvin erilaisia tutkintopolkuja eri alojen tarpeisiin.

 

Uraohjaus valmistaa työnhakuun

Sara-Maria kertoo koulutukseen sisältyneen uraohjauksen olleen hänelle itselleen silmiä avaava kokemus.

– Minusta tuntui, ettei minulla ole mitään CV:hen laitettavaa, sanoo Sara-Maria.

– Onneksi uraohjaaja auttoi minua ymmärtämään, että työelämässä hankkimani asiakaspalvelutaidot ja vuosien varrella kertynyt bisnesymmärrys ovat erityisosaamista, jotka sopivat hyvin CV:hen, hän jatkaa.

 

Työharjoittelussa opitut taidot siirtyvät käytäntöön

Tällä hetkellä Sara-Maria on opintoihin kuuluvassa työharjoittelussa KokoTeatterilla Helsingissä. Teatterin kanssa samoissa tiloissa toimii Koko Jazz Club.

Työharjoittelussa Sara-Maria pääsee hyödyntämään monipuolisesti aikaisempaa työkokemustaan sekä tuoreita liiketalouden ja media-alan opintoja. Harjoittelupaikkana teatteriympäristö ei ole merkonomille tyypillinen, mutta sen sijaan Sara-Marian mediapainotteisia opintoja se täydentää hyvin.

Lukion jälkeen kahdeksan vuotta erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä työskennellyt Sara-Maria on teatterissa tapahtuvasta harjoittelusta innoissaan. Teatterimaailma ei ollut hänelle aiemmin lainkaan tuttu. Hän ei ajatellut osaavansa työskennellä sellaisessa paikassa, koska ajatteli, että voisi tehdä vain sellaisia töitä, joita jo ennestään osaa. Teatteriväen lämmin vastaanotto ja osaamista vastaavat työtehtävät ovat saaneet hänet tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

 

Liiketoiminnan perustutkinto kokopäiväisenä opiskeluna

Sara-Maria suorittaa liiketoiminnan perustutkintoa kokopäiväisesti, eikä käy tällä hetkellä muissa töissä työharjoittelun lisäksi. Elämisen hän rahoittaa opintotuella ja opintolainalla.

– Tulevaisuudessa minua saattaisivat kiinnostaa esimerkiksi jonkinlaiset kulttuurituottajan tehtävät.  Ajattelen tämän tutkinnon olevan hyvä välietappi matkallani siihen suuntaan, sanoo Sara-Maria.

 

Huomionuoli

Lue lisää mediapainotteisista merkonomin opinnoista 
Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, mediapainotteinen

Kysy lisää.

Maria Hirvonen
Maria Hirvonen
kouluttaja, asiakaspalvelu ja myynti
020 746 1453