Taitotalo ja Skhole yhteistyössä: lääkehoidon ja lääkelaskennan täydennyskoulutukset sujuvasti verkossa Taitocase

Turvallinen lääkehoito perustuu työssä tarvittavan lääkehoidon ja lääkelaskennan osaamistason saavuttamiseen, osaamisen jatkuvaan ylläpitämiseen sekä osaamisen varmistamiseen.

24.5.2022

Taitotalo ja Skhole yhteistyössä: lääkehoidon ja lääkelaskennan täydennyskoulutukset sujuvasti verkossa

Tutkintoa suoritettaessa lääkehoidon opiskelulle löytyy helposti aikaa ja oppimateriaalia, mutta koulutuksen täydentäminen työelämään siirtymisen jälkeen voi olla haastavaa. Varmistaakseen lääkehoitosuunnitelman mukaisen turvallisen lääkehoidon on sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden löydettävä ratkaisu, joka mahdollistaa osaamisen varmistamisen luotettavasti ja tehokkaasti sekä työntekijöille mahdollisimman sujuvasti.

Digitaalisilla oppimisratkaisuilla pystytään tarjoamaan laadukkaita ja samansisältöisiä koulutuksia isoillekin organisaatioille. Taitotalon yhteistyökumppanina toimiva Skhole on suunnitellut ja toteuttanut helposti saavutettavan verkko-oppimisympäristön, jossa lääkehoidon opintojen tekeminen onnistuu kätevästi ajasta ja paikasta riippumatta. Skholessa voidaan suorittaa myös kokeet henkilön osaamisen varmistamiseksi. Tällöin kaikkien organisaation työntekijöiden osaamisen taso testataan samalla tavalla ja samoilla kriteereillä yksiköstä tai paikkakunnasta riippumatta. 

Taitotalon lähihoitajaopiskelijat ovat hyödyntäneet Skholen oppimisympäristöä tutkintoon johtavissa opinnoissaan jo pitkään. Yhteistyön laajentuessa Skholen lääkeosaamisen ja lääkelaskennan koulutukset sairaanhoitajille, lähihoitajille ja lääkehoitoon kouluttautumattomille tulevat muidenkin Taitotalon asiakkaiden saataville.

– Yhteistyö Taitotalon kanssa on ollut sujuvaa ja luottamus yhteistyökumppaniin korkea. Siksi olikin luontevaa laajentaa yhteistyötä lääkeosaamisen ja lääkelaskennan koulutuksissa, Skholen toimitusjohtaja Tuomas Lipponen sanoo.

– Suomessa on isoja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksiä, joilla on toimintaa laajasti ympäri maan. Verkkokoulutusten avulla he pystyvät tarjoamaan kaikille työntekijöilleen samansisältöisen lääkehoidon ja lääkelaskennan koulutuksen, eikä paikkakunta vaikuta tarjonnan laatuun tai saatavuuteen, Taitotalon asiakkuuspäällikkö Mirja Kautiainen sanoo.

– Työnohessa suoritetut verkko-opinnot tehostava ajankäyttöä ja pienentävät kustannuksia, kun koulutukseen matkustaminen jää pois. Työntekijän ei tarvitse uhrata vapaa-aikaansa matkustamiseen eikä olla läheistensä luota poissa koulutuksen ja kokeen vuoksi, Kautiainen lisää.

– Kun jokainen työntekijä suorittaa täysin saman täydennyskoulutuksen verkossa, tietää työnantaja kaikkien työntekijöidensä saaneen saman laatuisen koulutuksen ja tehneen samanlaisen kokeen. Työnantajalla voi siis olla samanlaiset odotukset kaikkien työntekijöidensä osaamisen tasoon, sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Heli Kaunismäki Taitotalolta sanoo.

– Skholen oppimisympäristöä ja sisältöä on kehitetty 8 vuotta. Helppokäyttöisyys, saavutettavuus, korkealaatuinen sisältö, oppimista tukeva aineisto ja opiskelijoiden tunnistaminen ovat muiden muassa asioita, joiden kehittämiseen olemme kiinnittäneet todella paljon huomiota. Tulemme lisäämään sisältöä ja kehittämään oppimisympäristöä myös jatkossa. Yhteistyö Taitotalon kanssa mahdollistaa laajemmalle asiakaskunnalle oppimisympäristömme hyödyntämisen, Lipponen sanoo.

Skholen oppimisympäristöön pääsee kirjautumaan puhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Kurssit on jaettu pieniin osiin, joiden suorittaminen kestää noin 10–15 minuuttia. Opintoja pystyykin suorittamaan esimerkiksi lyhyiden taukojen tai työmatkojen aikana. Opiskeluaineisto on saatavilla videona, äänitiedostona ja tekstimuotoisena, joista opiskelija voi valita omaa oppimistaan parhaiten tukevan yhdistelmän. Myös kokeet tehdään samassa Skholen ympäristössä.

 

Huomionuoli

Tutustu lääkehoidon ja lääkelaskennan koulutuksiin