Kaukolämpöhitsaajan pätevöintikoulutus Kurssi

Kaukolämpöhitsausta

Koulutuksessa keskitytään kaukolämpötöissä käytettyihin yleisimpiin hitsausprosesseihin, kaasuhitsaus ja puikkohitsaus. Koulutuksessa pääset hitsaamaan pätevyyskokeita menetelmille 111 ja 311. Koulutus ei sisällä teoriaa, vaan on käytännön hitsausharjoittelua. 

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää puikko- ja kaasuhitsausharjoituspäivän kouluttajan ohjauksessa sekä kaksi standardin 9606-1 pätevyyshitsauspäivää. Pätevyyshitsauspäivä sisältää kaksi yritystä menetelmää kohti.

Mahdollisuus myös lisäkoulutukseen aikataulun puitteissa. Lisäkoulutuksen jälkeen mahdollisuus yrittää hitsauskokeen läpäisyä uudelleen. Koulutuksen hintaan lisätään tarkastuskulut. Pätevyys edellyttää hyväksytyn pätevyyskokeen.  

Alle 5℃ lämpötiloissa ja kostealla säällä tulee hitsausalue esikuumentaa (esilämmittää) noin 50 asteeseen. Koulutuksessa harjoitellaan myös oikeanlaisten silloitusten eli heftien tekemistä. 

Hitsausjärjestys ja palkojen oikea sijoittelu on myös tärkeää. 

Kurssilla opetetaan arvioimaan myös hitsin laatua silmämääräisesti. 

Kaukolämpöverkostolla tarkoitetaan eristettyjen putkien verkostoa, jolla siirretään lämpöä veden tai höyryn avulla lämpövoimalaitokselta lämmitettävään kohteeseen. Kaukolämpövesi siirtyy menoputkia pitkin kohteen lämmönvaihtimeen, jossa tapahtuu asiakkaan oman lämmitysveden lämmittäminen. 

Katso myös kaasuhitsauksen perusteet -kurssi tästä

Kenelle koulutus sopii?

  • Kaukolämpötöissä työskenteleville 
  • Kaasu- tai puikkohitsauksen pätevyyksiä putken päittäisliitokselle työssään tarvitseville

Inspiroidu

Uutinen
Päivitys selkeyttää tiloissa toimimista, lisää työturvallisuutta ja parantaa tilojen soveltuvuutta käytännön harjoitusten opiskeluun. Muutostyöt ovat valmistuneet elokuussa 2023.
Hitsauskoppi
Lue lisää artikkeleita